Uz podršku dobrih ljudi preostalim Srbima u Sredačkoj župi podeljeni paketi hrane i higijene

(Foto: Srpska pravoslavna crkvena opština Prizren)

Tokom proteklog dana, paroh prizrenski o. Jovan Radić, u pratnji predsednika crkvene opštine prizrenske, Branimira Gligorijevića, i profesora prizrenske bogoslovije, Stefana Nedeljkovića, posetili su svetinje i preostale Srbe u selima Sredačke župe. Tokom ove posete, srdačno su dočekani od strane vernog naroda, a svoju posetu su obeležili deljenjem paketa koji su sadržali hranu i higijenske potrepštine.

Ova plemenita akcija omogućena je zahvaljujući velikodušnom doprinosu Dimitrija Markovića, Nenada Jeremića i njihovih prijatelja, kao i Ivana Marjanovića i prijatelja iz grupe “Delije Konjarnik”.

Njihova podrška i solidarnost omogućili su pripremu ovih paketa, čime su pružili značajnu pomoć meštanima ovih sela i pravoslavnim Srbima u Prizrenu, stoji u sopštenju Srpske pravoslavne crkvene opštine Prizren.

Srpska pravoslavna crkvena opština Prizren ovim putem, izražava iskrenu zahvalnost u ime Srpske pravoslavne crkvene opštine prizrenske i celokupnog vernog naroda naše parohije. Njihova pažnja, briga i podrška ne samo što su podigle moral našeg naroda, već su i doprinele očuvanju duha zajedništva i solidarnosti među nama. Hvala im na sećanju koje su pokazali i na nesebičnoj pomoći koju su pružili. Neka ih blagoslovi Gospod i neka se nastavi lanac ljubavi i brige među svima nama.