HO “Radosti moja“ podelila deci u Goraždevcu paketiće

HO "Radosti moja" podelila paketiće deci u Goraždevcu (Foto: Radio Goraždevac)

Humanitarna organizacija “Radosti moja“ iz Štutgarta danas je deci u Goraždevcu podelila paketiće u prostorijama škole.

Humanitarna organizacija “Radosti moja“ iz Štutgarta danas je deci u Goraždevcu podelila paketiće. Sanja Dier Dragičević, članica ove organizacije, kaže kako je ovo 13. godina trajanja ove akcije.

,,Ja dolazim u ime organizacije “Radosti moja“, humanitarne hrišćanske zajednice iz Štutgarta i okoline. Štutgart, Filingen-Ševeningen, Hajlbron, Ludvigsburg, to su parohije gde mi prikupljamo novac, dobijamo novčanu podršku i sa tim novcem svake godine tradicionalno, već 13. put dolazimo na Svetog Savu ovde na Kosovo i Metohiju. Delimo pomoć raznih vrsta, novčano pomažemo porodicama i mnogodetnim porodicama. Podržavamo škole, manastire i naravno uz to delimo paketiće. Paketići se dele u Orahovcu, Velikoj Hoči, Goraždevcu, Osojanu i okolnim selima. Obezbeđujemo cipele i čizme za decu Novog Brda, za socijalno ugrožene porodice. To radimo preko organizacije “Majka devet Jugovića“, to je isto u sklopu ove akcije,“ kaže Sanja za Radio Goraždevac.

Sanja je, zajedno sa svojim kolegama, na kraju deci poručila da im želi puno sreće i da uvek neko misli na njih što je decu posebno obradovalo.

Poklone su dobila deca uzrasta od 0 do 18 godina.

HO “Radosti moja” podelila paketiće deci u Goraždevcu (Foto: Radio Goraždevac)