Predstavnici nekoliko političkih partija kosovskih Srba sa Hovenijerom

(Foto: Branimir Stojanovic, facebook)

Predstavnici nekoliko političkih partija kosovskih Srba sastali su se sa ambasadorom SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom.

Branimir Stojanović ispred političke inicijative “Srpski nacionalni pokret”, izjavio je na svom facebook nalogu da su politički predstavnici nekoliko političkih partija imali sadržajan razgovor sa Ambasadorm SAD u Prištini Džefrijem Hovenijerom.

“Imali smo ozbiljan i sadržajan razgovor u vezi situacije u kojoj se nalazi nas narod. Iako smo svesni težine situacije, ohrabreni smo stavovima ambasadora Hovinijera po ovom pitanju. Nadamo se da ce ova kriza biti prevaziđena i da ce biti pronadjena resenja koja kao posledicu nece imati dalje ugrožavanje opstanka našeg naroda”, naveo je Stojanović.

Predsednik Srpske demokratije, Aleksandar Arsenijević, upoznao je američkog ambasadora Hovenijera sa modelom Fonda EU — koji je Srpska demokratija danas predložila u Otvorenom pismu Evropskoj uniji.

“Preneli smo snažnu poruku da, kada su stomaci gladni, nema tog argumenta koji će umiriti tu glad. Naišli smo na razumevanje američke administracije na Kosovu”, stoji u saopštenju Srpske demokratije.