Srpska lista: Krajnje vreme da međunarodna zajednica reaguje na Kurtijevo ponašanje

Srpska lista (Foto: print.scr)

Više je nego očigledno da režim kosovskog premijera Aljbina Kurtija ne odustaje od plana da izvrši pritisak na srpski narod sa ciljem njegovog progona sa svojih vekovnih ognjišta, navela je Srpska lista komentarišući pretres u prostorijama Pošte Srbije u Goraždevcu, kao i zabranu ulaska vozila na Kosovo sa novcem za penzionere i socijalno ugrožene.

“Uprkos apelima međunarodnih predstavnika i jasne osude odluke o zabrani dinara i upada u srpske institucije na Kosovu i Metohiji, Kurtijevi policajci poput razbojnika danas su upali u prostorije Pošte Srbije u metohijskom selu Goraždevac, u opštini Peć, maltretirali i zastrašivali zaposlene radnike pošte, ali i predstavnike medija”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako se dodaje u saopštenju, prvo su predstavnike Pošte Srbije kontaktirali, kako piše, Kurtijevi policajci i pozvali ih da preuzmu vozilo i četiri miliona dinara koje su ti “junaci” oteli od penzionera i primalaca socijalne pomoći pre četiri dana.

“Naravno, nakon što su se predstavnici Pošta Srbije pojavili, umesto da im se vrati novac i vozilo, bili su sprovedeni do prostorija Pošte u Goraždevcu gde su Kurtijevi specijalci izvršili premetačinu i oteli kompjutere i dokumentaciju”, naglašava se.

Ističu da je krajnje vreme da međunarodna zajednica oštrije reaguje na takvo ponašanje Kurtija koji, dodaje se, želi da protera sve Srbe sa Kosova.

“Kfor i Euleks kao legalne formacije moraju da stanu u zaštitu srpskog naroda jer je njihova obaveza na osnovu mandata koji imaju da obezbede mir i sigurnost za sve građane, tako umesto reklama o vašoj posvećenosti miru i bezbednosti građana neka uslede konkretne akcije kojima bi se zaustavilo maltretiranje i institucionalno nasilje prema našem narodu”, navodi se.