Nove kadrovske promene u PO K.Mitrovica, Gora, Kamenica, Studentskom centru…

 

Vlada Srbije je u svom sazivu od kraja oktobra nastavila sa kadrovskim promenama – imenovanjima i razrešenjima i za Kosovo. Nova rešenja stigla su i u ovoj godini. Nakon što je u oktobru sa mesta predsednika PO Kosovska Mitrovica smenjen Aleksandar Spirić, imenovan Ivan Zaporožac, sada je promenjen još jedan član. Promena ima i u PO Gora i Kosovska Kamenica, studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici, te istorijskom arhivu Prizren.

Nove promene u Privremenom opštinskom organu Kosovska Mitrovica stupile su na snagu od januara, nakon što je još krajem oktobra potvrđeno da je sa mesta predsednika smenjen Aleksandar Spirić, a za novog predsednika imenovan Ivan Zaporožac.

Na 103. sednici Vlade Srbije sa družnosti je razređen član v.d. člana privremenog organa ove opštine. Na istoj sednici je imenovan Aleksandar Božović za v.d. člana ovog organa.

Odluka je stupila na snagu još 25. januara.

U sazivu nove vlade od oktobra, ona je imala uobičajena obnovljena imenovanja funkcionera u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, od direktora, do savetnika, i svi oni su ponovo imenovani kao vršioci dužnosti.

Istorijski arhiv, Prizren

Takođe kadrovske promene ove godine nastale su i kod Istorijskog arhiva u Prizrenu i to imenovanjem na vršioce dužnosti.

Dužnosti su na sednici od 18. januara razrešeni predsednica Ljubica Zivgović i Đeljalj Ljačin – član. Na istoj, 102. sednici, sada je za v.d. predsednika imenovan Čedomir Nikolić (profesor istorije), a za vd. članova: Mita Stanojević (pravnik), Slaviša Mirić (ekonomista), Miroslav Vidosavljević (profesor istorije).

Tu je i Igor Domazetović (arhivski pomoćnik), za Međuopštinski istorijski arhiv Prizren.

Takođe je sa dužnosti razrešen predsednik nadzornog odbora ove ustanove Staniša Janićijević, takođe 18. januara, a izabrani vršioci dužnosti nadzornog odbora Međuopštinskog istorijskog arhiva Prizren.

V.d. predsednica je profesor srpskog jezika i književnosti Mileva Stojković, dok su v.d. članovi: Saveta Marković – iz iste branše, te Dejan Zdravković, profesor istorije.

Studentski centar u Kosovskoj Mitrovici

Promenjen je i Upravni odbor Studentskog centra „Priština“ i to krajem godine.

Na sednici 20. novembra, dužnosti su razrešeni: Predsednik Vučina Janković, te članovi: Jovan Aleksić, Milan Savić, Nemanja Biševac, Saša Milošević, Dušan Кrstić, Božidar Stanojević, Radašin Кasalović, dr Ljiljana Arsić, dr Aleksandar Ristovski, Gordana Jakšić, Aleksandar Mašković, Milica Savić.

Novim rešenjem na istoj sednici, ponovo su imenovani i to za vršioce dužnosti: Aleksandar Mašković (inženjer građevinarstva), Gordana Jakšić (ekonomista), i Milica Savić (ekonomista).

Novi vd predsednika, odnosno vd članovi od ove godine su: Marina Biševac (predsednica), Vukašin Mitrović, Aleksandra Rakić, Milica Vlašković, Ljiljana Radenković, te predstavnici Univerziteta: prof. dr Ljubiša Lilić, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta i prof. dr Zvezdan Arsić, dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta.

Tu su i predstavnici studenata: Slađan Trajković, student Medicinskog fakulteta Univerziteta, Isidora Nekić, student Fakulteta umetnosti, i Кrsto Vasić, student Fakulteta tehničkih nauka.

PO Kosovska Kamenica
Na istoj sednici je razrešen i član PO Kosovska Kamenica Slađan Jordanović, a imenovan Slobodan Mitrović i to za vršioca dužnosti člana Privremenog organa opštine Кosovska Кamenica.
PO Gora

Na sednici 3. novembra prošle godine razrešen je i Neim Sahtijari dužnosti predsednika Privremenog organa opštine Gora, a imenovan vršilac dužnosti predsednika Vezaip Omerović.

Inače, na Gori su kosovske vlasti krajem januara u Dragašu zatvorili četiri opštine koje su funkcionisale pri srpskom sistemu.