Vučić o Banjskoj: INTERPOL-ova poternica raspisana po zahtevu „nezavisnog Kosova“; naši organi sprovode istragu

Foto: TV Prva/Printscreen

„Moje koprcanje je junačko – da ne priznam nezavisno Kosovo, a njihovo ponašanje je bedno“, kazao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić u današnjem gostovanju na TV Prva, govoreći o opoziciji u Beogradu.

„Ja imam samo jednu državu, ona je Srbija sa Kosovom i Metohijom kao njenim delom“, podcrtao je Vučić.

Iako se „koprca“ da ga ne prizna, Vučić je još jednom kazao da bi dobio Nobelovu nagradu ukoliko bi to učinio i uveo sankcije Rusiji.

Predsednik Srbije je u današnjem gostovanju ujedno otkrio „koji su mu bili najteži dani“.

Reč je o periodu odmah posle dešavanja u Banjskoj 24. septembra, kada je bio u Granadi, gde je sa Makronom u ponoć pio konjak.

Polako, pustite nadležne organe državne Srbije

A osumnjičeni za napad u Banjskoj sada su, prema ovonedeljnim navodima kosovskog ministra unutrašnjih poslova koji se pozvao na obaveštenje INTERPOL-a, ubačeni u sistem međunarodnih poternica.

„Baš čudno“, prokomentarisao je ironično Vučić.

Srpski predsednik je kazao da je „INTERPOL-ova poternica raspisana po zahtevu nezavisnog Kosova“, bez iznošenja drugih detalja.

Kosovo nije član INTERPOL-a, te je praksa u prethodnom periodu bila da u zahtevima za raspisivanje međunarodnih poternica posreduje UNMIK.

Ova misija UN-a je zadužena da obrađuje sve zahteve koje primaju od kosovskih vlasti za izdavanje međunarodnih poternica i onda ih, po potrebi, šalju INTERPOL-u.

Novinarka TV Prva kazala je Vučiću da je na poternici i Milan Radoičić, te ga je upitala da li će biti uhapšen.

„Polako, pustite nadležne organe državne Srbije… Naši državni organi rade svoj posao i provode istragu, i u skladu sa tim će se ponašati“, kazao je Vučić.

Govoreći o Radoičiću, kazao je da imao onih koji za njega više ne govore da je bivši potpredsednik Srpske liste, već „Vučićev saveznik“.

„To vam je otprilike mala Antanta – velika Antanta, pa je Vučićev saveznik. Jer propalo vam je sve ako niste Vučića napali“, dodao je Vučić.