AGK: Ekipi Kallxo-a prećeno na radnom zadatku u Srbici, policija da istraži slučaj

Foto: Fejsbuk/AGK

Novinarskoj ekipi medija Kallxo – novinarki Adeljini Ahmeti (Adelinë Ahmeti) i snimatelju Jetmiru Hodži (Hoxha), pretila je juče jedna osoba na radnom zadatku u opštini Srbica, saopštili su iz Asocijacije novinara Kosova.

Kako navode iz ovog udruženja, novinari su bili izloženi pretnjama u selu Srednja Klina dok su radili na priči o izgradnji crkve.

„U medijskom izveštaju se navodi da je građanin, pored ometanja, vređao i pretio ekipi koja je to potom prijavila policiji u Srbici“, navode iz AGK.

Asocijacija novinara Kosova navela je da je zabrinuta zbog ovog slučaja, te je pozvala Kosovsku policiju da prioritetno tretira slučaj.

„Osuđujemo svaki oblik pretnji novinarima, snimateljima i drugim medijskim radnicima i pozivamo nadležne organe da donesu pravdu za sve pretnje i napade na medije. Svaki napad na novinare i medije je napad na slobodu govora i demokratiju“, naveli su iz ovog udruženja.

Izveštavajući o ovom slučaju, Kallxo je pisao da su njihovi novinari pokrivali priču o ideji za izgradnju crkve na zemljištu koje je navodno u privatnom vlasništvu.

Precizirali su da su oni bili izloženi žestokim, uvredljivim, pretećim jezikom i psovkama i uvredama.

Ovaj medij takođe navodi da je Kosovska policija već pokrenula slučaj kao „pretnja“ i da je osumnjičeni ispitan.