CIK odobrio budžet za proces glasanja za smenu gradonačelnika na Severu – više od 230.000 evra

Foto: KoSSev

Centralna izborna komisija (CIK) odobrila je budžet za organizaciju procesa glasanja za smenu gradonačelnika četiri opštine na Severu Kosova, koje je zakazano za 21. april, javljaju prištinski mediji. 

Na današnjoj sednici CIK-a saopšteno je da je planirani budžet 233.204 evra.

„Na ovom sastanku CIK je razmotrio i odobrio planiranje budžeta za organizaciju procesa glasanja za ili protiv smene gradonačelnika u opštinama Leposavić, Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica, koje će se održati 21. aprila 2024. Prema odluci CIK-a, planirani budžet za organizaciju ovog procesa iznosi 233.204 evra“, rekao je Valjmir Eljezi (Valmir Elezi), za KlanKosova.

Prema ovoj odluci CIK-a, kako prenosi isti medij, predviđena je kampanja za proces smene, koja počinje 19. i završava se 21 aprila.

U tekstu Klan Kosova, međutim, nema drugih detalja o kakvoj kampanji je reč.

Ovaj medij dalje prenosi da je jedna od planiranih aktivnosti overa biračkog spiska, koja će biti izvršena najkasnije do 9. aprila.

CIK je prethodno najavio da će danas razmotriti usvajanje plana aktivnosti za proces glasanja, plana javnog informisanja, kalendara posmatranja izbora i završenog izveštaja o proveri potpisa peticije.