KUD „Kopaonik” iz Leposavića gostovalo u Velikoj Hoči

Foto: Radio Goraždevac

Sinoć je u Velikoj Hoči gostovalo KUD “Kopaonik” iz Leposavića. U prepunoj sali Doma kulture, priredili su bogat kulturno-umetnički program, pod nazivom “Bela nedelja u Velikoj Hoči i Orahovcu”, i predstavili se igrama iz Stare Srbije.

Programu su prisustvovali meštani Velike Hoče, Orahovca, Goraždevca. Publika je više puta ovacijama i aplauzom nagradila predivan nastup. Pored KUD-a Kopaonik iz Leposavića, u programu su učestvovali i mladi folkloraši iz Velike Hoče i Orahovca.

KUD “Božidar Micić” iz Velike Hoče osnovano je još 1978.godine, a odnedavno je ponovo počelo sa radom i kao nekad se pred brojnom publikom predstavilo u najlepšem svetlu.

Ovakvi događaji su nekada u Velikoj Hoči često organizovani, a da u poslednje vreme nedostaju, kako je to rekao Đorđe Lakušić na zatvaranju programa, dokazala je publika čestim aplauzima.

“Publika je uživala i aplauzima u više navrata pokazala nedostatak ovakvih programa koji zbližavaju ljude, međusobno krepe i daju snagu da istrajemo u ovom svetu nepravde i poniženja”, kazao je umetnički direktor KUD-a “Kopaonik”, Đorđe Lakušić.

Velika Hoča je nekada bila poznata po folkloru i negovanju tradicije kao i organizovanju kulturno-umetničkih programa. KUD “Božidar Micić” bilo je aktivno decenijama, ne samo u ovom selu, već i u čitavom regionu. Posle višegodišnje pauze i prekida sa radom, ponovo je pokrenuta dečja sekcija mladih folkloraša, a rad KUD-a nedavno je pomogla i kancelarija za KiM nabavkom novih nošnji.