CIK: Počeo rok za promenu biračkih centara u severnim opštinama

Sa prošlih izbora (Foto: Radio Goraždevac/Arhiva)

Centralna izborna komisija obaveštava građane sa pravom glasa da je počeo rok za promenu biračkog centra u opštinama za glasanje za ili protiv smene gradonačelnika u Leposaviću, Zubinom Potoku, Zvečanu i Severnoj Mitrovici, u kojima će 21. aprila 2024. godine održati izbori.

Tokom ovog perioda, koji se završava 3. aprila 2024. građani sa pravom glasa iz tih opština na severu mogu videti u kom su biračkom centru određeni.

Ukoliko građani žele da ga promene i odrede birački centar što bliže svom mestu prebivališta to mogu da urade podnošenjem zahteva putem platforme koja se nalazi na web stranici CIK-a www.kqz-ks.org ili na linku  https://eomp.kqz-ks.org/sq/PollingCenter/ActualPollingCenter.

Osim na taj način, promena biračkog centra, poručuju, moguća je i podnošenjem zahteva Opštinskoj izbornoj komisiji u samoj odgovarajućoj opštini.

Zahteve će nakon toga razmotriti usluga birača CIK-a.

Takođe, CIK je danas saopštio i da građani sa pravom glasa iz ove četiri opštine na severu imaju pravo i na osporavanje netačnosti ili propusta u biračkom spisku.

Rok za to počinje takođe danas a traje do 5. aprila.

„Svaki prigovor možete predati u Kancelariji Opštinske izborne komisije u svojoj opštini ili putem elektronske pošte na: sherbimivotues@kqz-ks.org, preciziraju iz CIK-a.