Vaskršnji turnir u Velikoj Hoči protekao u fer, sportskom i prazničnom duhu

Šuplja Kofa (Foto: Radio Goraždevac)

I ove godine je u Velikoj Hoči održan tradicionalni Vaskršnji turnir u malom fudbalu. Ove godine je planiran niz turnira u Vaskršnjoj nedelji, počevši od ovog tradicionalnog turnira, preko turnira za decu u malom fudbalu, a zatim i turnira u basketu 3 na 3 i brzom šutiranju trojki.

I ove godine su se u finalu kao i prošle sastale ekipa ,,Šuplja Kofa” sa ekipom iz Orahovca koja je ove godine nosila naziv ,,Ladi Dadi”. Ishod je bio isti, pobedila je ekipa domaćina rezultatom 5:2.

Dodeljene su i nagrade za najboljeg golmana (Radovan Pantić-Šuplja Kofa), za najboljeg strelca (Jeftimije Večević-Šuplja Kofa), a titulu najboljeg igrača turnira poneo je Nikola Rakočević iz ekipe Ladi Dadi.

Nikola je iz Novog Sada i ovo mu je treći turnir u Velikoj Hoči. Ona za naš radio kaže da voli da dođe u Orahovac za Uskrs, kao i da svake godine igra za ekipu iz ovog mesta na turniru.

,,Ja sam iz Novog Sada, dolazim u Orahovac svake godine za Uskrs. Treća godina mi je kako dolazim i treći put igram ovaj turnir. Ponosan sam na moju ekipu, igrali smo dobro, i zadovoljni smo drugim mestom. Pripala mi je čast da ponesem nagradu za najboljeg igrača turnira i ako je konkurencija bila jaka. U Orahovac su stigli trubači, pa ćemo sa njima da proslavimo drugo mesto”, rekao je Nikola.

Organizaciju turnira je ponovo sjajno odradio Stanimir Mavrić iz Velike Hoče, zajedno sa svojim prijateljima.

Takođe je organizaciji pomogla i Kancelarija za KiM koja je odvojila sredstva za organizaciju ovog događaja.