FS Albanije: Podneli smo kandidaturu da zajedno sa Srbijom budemo domaćini E.Prvenstva 2027.

Foto: FSHF/X

Fudbalski savez Albanije (FSA) podneo je zvaničnu kandidaturu da bude domaćin Evropskog prvenstva mladih 2027. godine. Iz ovog Saveza navode da je kandidaturom obuhvaćen i Fudbalski savez Srbije (FSS), odnosno da će, u slučaju odobrenja, obe zemlje biti domaćini. FS Srbije se do sada nije oglašavao povodom ovih navoda.

Fudbalski savez Albanije ukazao je danas na to da je Tirana bila domaćin finala Lige konferencije 2022. godine, te da je dobila pravo da organizuje finale Evropskog prvenstva 2025. za starosnu grupu U-17.
Međutim, kako navode, „Albanski fudbalski savez želi da organizuje još jedan veliki evropski fudbalski događaj“.

„Albanija je jedan od glavnih kandidata za domaćina finalnih utakmica Evropskog prvenstva za U-21 2027. godine. AFS je uputio zahtev UEFA-i“, naveli su.

Albanija je, međutim, kako navode iz ovog saveza, jedna od zemalja kandidata za organizaciju takmičenja.

Preciziraju da je kandidaturom obuhvaćen i Fudbalski savez Srbije.

„Budući da nisu ispunjeni uslovi u pogledu broja stadiona potrebnih da naša zemlja bude domaćin svih finalnih utakmica U-21 Evropskog prvenstva, AFS će sarađivati sa FS Srbije da zajedno budemo domaćini finalne faze EURO 2027. za U-21 starosnu grupu“, naveli su.

Konstatuju da je reč o veoma ambicioznom projektu, „koji bi Albaniju stavio u centar fudbalske pažnje celog kontinenta“.

Fudbalski savez Srbije se do sada nije oglašavao povodom navoda kolega iz Albanije.

Vučić o kandidaturi

Međutim, o zajedničkoj kandidaturi Srbije i Albanije, još prošle nedelje je govorio predsednik Srbije, preneli su tada beogradski mediji.

On je tokom posete lokacije na kojoj se gradi Nacionalni stadion najavljivao upravo organizaciju i održavanje većih sportskih takmičenja u Srbiji.

„Sa Mađarima posle možemo da konkurišemo, kada izgradimo sve što gradimo sada, da se Mađarska i mi kandidujemo za Olimpijske igre. Kao što sa Albanijom možemo da se kandidujemo za Evropsko prvenstvo do 21 godine, kod njih otvaranje, kod nas finale“, kazao je Vučić, a preneo Kurir.