Kosovska policija i Poreska u Poštanskim štedionicama na Severu, na licu mesta EULEX i KFOR

Foto: KoSSev
Foto: KoSSev

U najmanje četiri filijale Banke Poštanka Štedionica na Severu – ušla je Kosovska policija. Na licu mesta se nalaze i pripadnici EULEX-a i KFOR. U Kosovskoj policiji kažu da oni zajedno sa Poreskom službom, a uz dozvolu Tužilaštva – vrše kontrolu „nezakonitog poslovanja“.

Policijsko vozilo zatekao je naš novinar ispred filijale ove banke u Beriljskih zgradama u severnom delu Mitrovice, zatim u glavnoj filijali ove banke (Ul. Vlade Ćetković), ali i ispred filijale u Zvečanu.

Žuta traka postavljena je ispred same zgrade u kojoj se nalazi glavna filijala Poštanske šttedionioce u Mitrovici, a ispred ulaza u ovu banku je takođe jedno policijsko vozilo.

Na svega nekoliko metara parkirana su još dva policijska automobila. Povremeno u neposrednoj blizini zgrade, patroliraju i druga vozila KP. Ispred samog objekta, u ovom trenutku, nalaze se samo tri policijska službenika.

U Zvečanu je vidljivo i jedno vozilo grčkog KFOR-a, koje služi za posmatranje situacije na terenu.

U blizini Poštanske u Zvečanu nalaze se i policajci EULEX-a, među kojima i ženski pripadnici policije. Nose pulovere, na kojima je jasno istatknut znak „EULEX-NADGLEDAČ“.

Uz njih se nalazi nekolicina osoba u civilu, kako se pretpostavlja – Poreske administracije. Najmanje jedan od njih nosi i pancirni prsluk.

Pojedini policajci nose specijalnu opremu.

Čitaoci javljaju da nije reč samo o ovim filijalama, već da je ovog poslepodneva policija ušla u većinu objekata. Ovu informaciju nismo uspeli da potvrdimo.

U međuvremenu, Zubin Potok info javio je da se i kod njih sporovodi ova akcija, takođe u filijali Poštanske štedionice.

Provere se vrše na osnovu informacija da se tu „odvijaju nezakonita poslovanja“, rečeno je za KoSSev u policiji.

„Dobili smo informacije da se na Severu Kosova u nekim prostorijama odvijaju nezakonita poslovanja. Uz odluku tužioca proveravamo ove prostorije, a na licu mesta prisutna je i poreska služba“, kazao je za KoSSev, zamenik komandira KP za region Sever, Veton Eljšani u kratkoj izjavi.

Od jutros je u severnom delu Mitrovice vidljivo povećano prisustvo policije unazad, pa i u rubnim delovima grada – što preko parkiranih policijskih vozila, pa i preko onih koji patroliraju.