Zatvorena Uprava za trezor i pet filijala Poštanske štedionice na Severu

Foto: Preuzeto sa posrtala KoSSev
Foto: Preuzeto sa posrtala KoSSev

„Kosovska policija u saradnji sa Poreskom upravom Kosova, u četiri opštine na Severu Kosova, danas je izvršila akciju kontrolu i zatvaranje šest jedinica takozvane Poštanske štedionice (Banka Poštanska Štedionica) kao nelegalne finansijske institucije Srbije u Republici Kosovo“, oglasio se sada i čelnik kosovskog MUP-a, Dželjalj Svećlja.

Inače, upravo je u toku akcija u više filijala Banke Poštanske Štedionice u severnom delu Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku. Osim tu, policija je ušla i u Upravu za trezor u Mitrovici, gde su upravo skinuli table sa natpisom „Republika Srbija – Ministarstvo finansija Srbije – Uprava za trezor“.

Kako je potvrđeno prethodno i iz KP za KoSSev, ovo je urađeno uz ovlašćenje tužioca, kaže Svećlja.

„U cilju utvrđivanja zakonitosti, nakon komunikacije i zahteva nadležnih institucija i ovlašćenja tužioca“.

Iste navode, uz precizan podatak da je u pitanju Uprava za trezor i pet filijala Banke Poštanske štedionice, iznela je i Kosovska policija.

„Kosovska policija, po izveštajima institucija za finansijski nadzor, kao što su Finansijsko-obaveštajna jedinica i Centralna banka Kosova, zajedno sa Poreskom upravom Kosova, na osnovu ovlašćenja nadležnog tužioca, sprovodi policijsku akciju na šest lokacija od četiri opštine na severu Kosova, a to su tzv. Trezor Poštanske štedionice (Banka Poštanske Štedionice) i njenih pet drugih filijala, koje su nelegalno poslovale na ovom području Republike Kosovo“, naveli su iz policije.

Njihov cilj je, kažu, uspostavljanje reda i zakonitosti:

„Gde je po ovlašćenju nadležnog tužioca zatvoreno šest jedinica takozvane nelegalne poštanske štedionice na Severu…“.