Poštanska štedionica: Sredstva na računima klijenata sigurna, zaposleni ostaju u radnom odnosu

Foto: KoSSev
Foto: KoSSev

Banka Poštanska štedionica čije su filijale, njih pet na Severu Kosova, juče zatvorene od strane kosovskih vlasti izdala je danas saoštenje za klijente i zaposlene u ovim ekspoziturama.

Klijentima je poručila da su njihova sredstva, i nakon jučerašnjih dešavanja – sigurna i oni neće biti oštećeni u tom pogledu.

„Povodom upada takozvane kosovske policije u ekspoziture Banke Poštanska štedionica na Kosovu i Metohiji, obaveštavamo sve klijente, fizička i pravna lica, da su njihova sredstva na računima u Banci sigurna i da neće biti oštećeni“.

Poručili su im i da, uprkos ovoj „privremenoj sprečenosti funkcionisanja Regionalnog centra Kosovska Mitovica“ – klijenti i dalje mogu obaviti sve bankarske usluge u ekpoziturama koje su pre više od dva meseca otvorene u blizini prelaza, ali i u svim njihovim filijalama u centralnoj Srbiji.

To uključuje – platni promet, kreditiranje, menjačke i ostale poslove.

„Uprkos privremenoj sprečenosti funkcionisanja Regionalnog centra Kosovska Mitovica, klijenti Banke mogu obaviti sve bankarske usluge, uključujući platni promet, kreditiranje, menjačke poslove i ostale, u najbližim ekspoziturama na administrativnim prelazima Jarinje, Brnjak, Merdare i Končulj, kao i u ostatku poslovne mreže Banke“.

Kada je reč o zaposlenima, koji su juče praktično izbačeni iz njihovih filijala – oni ostaju u radnom odnosu.

„Istovremeno, svi zaposleni Banke u Regionalnom centru Kosovska Mitrovica ostaju u radnom odnosu“.

Kosovska policija zatvorila je u ponedeljak sve Poštanske štedionice na Severu – ukupno pet, te Upravu za trezor Ministarstva finansija Republike Srbije, zaplenivši preko dva miliona evra u različitim valutama, uz dokumentaciju i isterivanje radnika.

Akciju je izvela sinhronizovano, zajedno sa Poreskom službom Kosova, i uz nalog tužilaštva.