Kosovska Mitrovica: Protestna vožnja uz srpske trobojke nakon Rezolucije o Srebrenici

U Kosovskoj Mitrovici večeras je organizovana protestna vožnja nakon što je Generalna skupština UN usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Kako su za Kontakt Plus izjavili neki od učesnika protestne vožnje na ovaj način su želeli da iskažu solidarnost sa svim sunarodnicima i daju posebnu podršku Srbima u Republici Srpskoj.

Automobili su bili okićeni srpskim trobojkama a bilo ih je na desetine.

Vožnja je krenula neposredno nakon što je u SB UN usvojena Rezolucija kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici i osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca.

Vožnja je protekla bez incidenata, a za to vreme na ulicama Kosovske Mitrovice mogli su se videti i vozila Euleksa i par vozila Kosovske policije.

U međuvremu se oglasila i Srpska lista, koja je u saopštenju navela, “da u ime srpskog naroda sa КiM pružaju punu podršku i ujedno se zahvaljuju predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na hrabroj i odlučnoj borbi za srpski narod, Republiku Srbiju i Republiku Srpsku na sednici Skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, protiv nadmoćnijih, nemoralnih i licemernih”.

“Veći broj država koje nisu podržale ovu rezoluciju govore da su vaši napori da se čuje istina i zaštite srpski narod, Srbija i Srpska imala odjeka širom sveta i da su naša trobojka, istina i pravda jače od njihovih laži, pretnji i ucena”, navela je između ostalog Srpska lista u saopštenju.