Kurti: Podaci iz popisa stanovništva doprineće donošenju boljih odluka za Kosovo

Aljbin Kurti (Foto Kim)
Aljbin Kurti (Foto Kim)

U znak završetka procesa Popisa stanovništva, porodičnih ekonomija i stanovanja na Kosovu, koji je počeo 5. aprila 2024. godine, Agencija za statistiku Kosova je u saradnji sa UNDP-om organizovala završnu ceremoniju ovog veoma značajnog državnog i društvenog procesa. Na ovoj ceremoniji učestvovao je premijer Kosova Albin Kurti, a prema njegovim rečima, prikupljeni podaci će doprineti donošenju boljih odluka, saopšteno je iz Kabineta premijera.

On je istakao da je zadovoljan zbog uspešnog završetka popisa stanovništva, nakon punih 13 godina od kada je poslednji put urađen, te je istakao da je ovo veoma važna etapa napretka Kosova.

Kako se dodaje u saopštenju, Kurti se zahvalio svim građanima koji su otvorili svoja vrata popisivačima.

Mišljenja je da su popisivači prikupili važne podatke koji će pomoći u budućem planiranju.

“Prikupljeni podaci biće osnova za bolje politike, strategije i odluke, za još brži i stabilniji razvoj naše zemlje. Posebno se zahvaljujem našim međunarodnim partnerima na saradnji. Zajedno možemo sve da postignemo, da budemo i prebrojeni i srećni”, rekao je premijer u obraćanju prisutnima.

Kako je navedeno, za realizaciju i uspešno okončanje ovog procesa veliku podršku i doprinos dale su i međunarodne institucije.