Velika smotra folklora u Arhangelima kod Prizrena

Foto: Radio Goraždevac
Foto: Radio Goraždevac

Velikom smotrom folklora u manastiru Svetih Arhangela kod Prizrena, započele su Vidovdanske svečanosti. Vidovdanske svečanosti čini niz kulturno-umetničkih događaja počevši od današnje smotre folklora pa sve do same proslave Vidovdana 28.juna na Gazimestanu i u Gračanici.

Više od 800 dece iz sedamnaest kulturno-umetničkih društava učestvovalo je na današnjoj smotri folklora u Arhangelima.  Ovaj događaj organizovali su Dom kulture Gračanica, Savez amatera Kosova i Metohije i bratstvo manastira Svetih Arhangela, a on je danas bio održan po 23. put.

Manifestaciju je otvorio iguman manastira Sveti Arhangeli, o. Mihailo, koji je svima poželeo dobrodošlicu rečima ,,Dobro došli u svoju kuću”.

Cilj same manifestacije je po rečima organizatora da se sačuva i da se nastavi negovanje tradicije, kao i taj da se učesnici međusobno upoznaju i zbliže.

Na kraju manifestacije dodeljene su simbolične nagrade i priznanja svim Kulturno-umetničkim društvima koja su učestvovala u ovom događaju, među njima i KUD-u ,,Metohija” iz Goraždevca.

Pored folklora, održana je i likovna sekcija.

Antonina Pavlović iz Goraždevca (Foto: Radio Goraždevac)
Antonina Pavlović iz Goraždevca dobitnica prve nagrade u slikanju

Drugu godinu za redom, prvu nagradu u slikanju osvojila je devojčica iz Goraždevca Antonina Pavlović