Gračanica: Napadnut srpski mladić u ETC-u, policija uhapsila osumnjičenog

Policija u Gračanici (Foto: Kim arhiva)
Policija u Gračanici (Foto: Kim arhiva)

Damjan Šabić iz Novog Badovca napadnut je u petak na radnom mestu u marektu ETC u Gračanici od, kako je rekao, strane muškarca albanske nacionalnosti. Policija je uhapsila osumnjičenog.

Policija u Gračanici privela muškarca albanske nacionalnosti nakon prijave od strane Šabića, a tužilac mu je odredio pritvor od 48 sati.

Nepoznati muškarac se sumnjiči da je napao radnika ETC-a u Gračanici.

Šabić u izjavi medijima tvrdi da je napadnut na nacionalnoj osnovi. “Ja sam u tom momentu radio na voću i povrću. Obratio mi se na albanskom, pitao je za povrće, nisam znao i rekao sam mu – “izvinite, ne razumem vas”. Pitao me je da li znam engleski, rakao sam isto da ne znam. Uzeo je povrće, ja sam izmerio, otišao je a nakon sat, sat i po, ponovo se vratio u market u drugoj odeći, gde mi se obraća na srpskom – “drugar, jel se poznajemo?”. Ja sam odmah prepoznao osobu”, priča Šabić.

Nakon nekoliko trenutaka je, kaže, usledio verbalni i fizički napad.

“Počeo je da me psuje, uhvatio me za ruku. Bilo je nasilno odguravanje po marketu, rekao mi je da izigravam patriotu, pretio što ne znam albanski, pretio je da će me ubiti i psovao srpsku majku. Nakon toga ja sam se uplašio i počeo da zovem obezbeđenje. Obezbeđenje mi je reklo da idem na svoje radno mesto, ja sam otišao i to je bilo to”.

Šabić kaže da je nakon ovog incidenta odlučio da napusti posao u ETC-u, plašeći se za sopstvenu bezbednost. “Policija je došla u market, dao sam izskaz. U ponedeljak sam dao otkaz u marketu”, navodi Šabić i ističe da nakon napada ima modrice na ruci.

Čitav događaj je, kaže, bio napad na nacionalnoj osnovi, te ne očekuje da će slučaj imati pozitivan epilog.