Preminula novinarka Slavica Radulović

Novinarka Slavica Radulović preminula je danas u Kosovskoj Mitrovici u 69. godini, posle kraće bolesti.

Slavica Radulović rođena je 11. februara 1955. godine u Breznici nadomak Vučitrna. Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Kosovskoj Mitrovici, akademiju u Kruševcu.

U Radio Prištini je počela da radi 1. marta 1981. godine i, kako je često volela da naglasi, samo deset dana je radila u mirnodopskim uslovima.

Delila je sudbinu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, beležila njihova stradanja, progon, propadanje privrednih preduzeća, ali i lepe trenutke kojih je, istine radi, bilo mnogo manje od onih teških i loših.

Bila je jedna od 25 akreditovanih novinara iz celog sveta koji su pratili suđenje Azemu Vlasiju i izveštavala za tadašnje srpsko-hrvatsko jezičko područje. Od 2000. godine, gotovo pune dve decenije, radila je kao honorarni dopisnik agencije „Beta“ iz Beograda.

Za svoj rad i stalno prisustvo na terenu, odakle je slala brze i tačne vesti, više puta je nagrađivana. Tako je 2012. godine proglašena za novinara godine, a od Radio-televizije Srbije, gde je radila od sredine 1999. godine, dobila je priznanje za hrabro izveštavanje. Posebno joj je značilo priznanje koje je dobila od kolega iz Radio Kosovske Mitrovice, kao i od grada Kosovske Mitrovice.

Sahrana će biti obavljena sutra u 13.00 časova na groblju u Rudaru. Porodica će primati saučešće od 10.00 sati u kapeli.