Učenici OŠ “Kralj Milutin” na republičkom takmičenju “Triolica” osvojili četiri nagrade

Profesor Lazar Danić i učenici OŠ "Kralj Milutin" na takmičenju "Triolica" u Beogradu (Foto: Fejsbuk Lazar Danić)
Profesor Lazar Danić i učenici OŠ "Kralj Milutin" na takmičenju "Triolica" u Beogradu (Foto: Fejsbuk Lazar Danić)

Na republičkom takmičenju muzičke umetnosti ,,Triolica” koja je održana u Beogradu učenici osnovne škole ,,Kralj Milutin” iz Gračanice su osvojili tri prve i jednu drugu nagradu.

Takmičili su se u četiri kategorije: Solista narodna pesma 3. kategorija (5.-6. razred) Helena Inić sa pesmom ,,Pod gorom se šetalo devojče” prva nagrada, Solista narodna pesma 4. kategorija (7.- 8. razred) Teodora Popović sa pesmom ,,Rasti,Rasti moj zeleni bore” prva nagrada, Duet narodna pesma 3. kategorija (5.- 6. razred) Milica Stanojević i Danilo Milovanović sa pesmom ,,Marijo deli bela kumrijo” druga nagrada.

Grupa pevača u sastavu: Andrej Mihajlović, Helena Inić, Teodora Popović, Danilo Milovanović i Milica Stanojević 2. kategorija (od 5.- 8. razreda) sa pesmama ,,Vezak je vezla” i ,,Moma” prva nagrada.

Mentor je bio nastavnik Lazar Danić.

“Pripremali smo se u otežanim uslovima(zbog nedostatka instrumenata), ali sa jakim zalaganjem svih nas od marta meseca pa sve do juna”, rekao je Danić za Kim radio.

Danić dodaje da je izbor pesama za takmičenje izabrao uz dogovor sa učenicima, na osnovu njihovih vokalnih mogućnosti.

“Ovo je prvo republičko takmičenje pod nazivom ‘Triolica’ za predmet muzička kultura i učenici su prošli kroz opštinsko, okružno takmičenje da bi uopšte mogli da se takmiče na republičkom. Značaj je ogroman jer učestvuju učenici iz cele zemlje (ukupno 500 učesnika) i ne postoji školsko takmičenje koje je na višem nivou”, zaključio je Danić.