Čaglavica: Radnici vodovoda pokušali da isključe vodu potrošaču koji danima ne uspeva da preda žalbu

Poslovnica Regionalne vodovodne kompanije Priština u Gračanici (Foto: Kim)
Poslovnica Regionalne vodovodne kompanije Priština u Gračanici (Foto: Kim)

S.N. iz Čaglavice i njegova supruga Z.N. zatražili su danas lekarsku pomoć usled stresa i pogoršanog zdravstvenog stanja zbog, kako je naveo S.N, jučerašnjeg uznemiravanja od strane radnika Regionalne kompanije za vodosnabdevanje Priština koji su došli da njegovo domaćinstvo isključe sa vodovodne mreže zbog navodnog duga starog 15 i više godina.

„Juče sam po drugi put pokušao da predam žalbu u kancelariji vodovoda u Gračanici, ali pošto menadžer Gazmend Bitići nije hteo da je primi, ja sam je poslao poštom i nekoliko primeraka sam zalepio u prostorije vodovoda u Gračanici. Međutim, nekoliko sati nakon što sam poštom poslao žalbu, kod mene kući je došlo pet radnika vodovoda sa namerom da mi isključe vodu. Nisam hteo da otključam kapiju dvorišta bez sudskog naloga ili naloga nekog izvršnog organa“, rekao je S.N. za Kim radio.

On je dodao da su se radnici vodovoda ispred njegovog dvorišta zadržali oko pola sata, pričali međusobno, zvali nekog telefonom i pominjali policiju.

„Cela ta situacija je mene i suprugu veoma uznemirila i celu noć oka nismo sklopili. Ja sam pre oko mesec dana imao operaciju i jutros smo otišli kod lekara, meni je ustanovljena akutna reakcija na stres i dobio sam lekove za smirenje. Supruga je srčani bolesnik, uradili su joj EKG i ustanovljen je ubrzani rad srca i određena terapija“, naveo je S.N.

On i njegova supruga imaju više od 70 godina žive sami u kući u Čaglavici.

„Sin živi u drugom delu sela i danas će da odnese molbu u vodovod da nas više ne uznemiravaju, već da pravnim putem i na civilizovan način rešimo ovu situaciju“, zaključio je S.N.

Kim radio je juče od Regionalne vodovodne kompanije pokušao da sazna do kog datuma je S.N. imao mogućnost da preda žalbu u vezi sa navodnim starim dugom, ali nam do objavljivanja ove vesti odgovor nadležnih nije stigao.