Petković i Đurić sa predstavnicima Srba sa Kosova razgovarali o političko-bezbednosnoj situaciji

Detalj sa sastanka (Foto Kancelarija za KiM)
Detalj sa sastanka (Foto Kancelarija za KiM)

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas, uoči Prvog svesrpskog sabora koji se održava u subotu 8. juna u Beogradu, sa političkim i institucionalnim predstavnicima srpskog naroda sa Kosova, a sastanku je prisustvovao i šef srpske diplomatije Marko Đurić.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za KiM, Petković i Đurić su sa Srbima sa Kosova razgovarali pre svega o političko – bezbednosnoj situaciji u svetlu, kako se dodaje, “svakodnevnih, jednostranih i nasilnih poteza koje Aljbin Kurti sprovodi pred očima međunarodne zajednice”.

Iz Kancelarije navode da su predstavnici srpskog naroda sa Kosova izvestili su direktora Petkovića i ministra Đurića o svim “izazovima i problemima sa kojima se suočava srpski narod, ali i nepokolebljivoj rešenosti Srba da ostanu i opstanu na svojim vekovnim ognjištima”.

„Snaga srpskog jedinstva oduvek je bila i biće najsnažniji bedem i najglasniji odgovor svima onima koji misle da mogu da ugase iskru srpskog postojanja i srpsko ime i prezime na prostoru Kosova i Metohije, ali i svuda gde srpski narod živi. Naš najznačajniji zadatak danas jeste da sačuvamo srpski narod na Kosovu i Metohiji i u tome imamo snažnu podršku i zalaganje naše države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića“, zajednički je zaključak nakon sastanka, saopštili su.