U krugu KBC KM privedena dvojica zbog ometanja rada policije, koja je navodno jednom građaninu htela da uruči kaznu, a koji je pobegao

Foto: KoSSev

Kosovska policija privela je danas dve osobe u severnom delu Mitrovice na saslušanje, a koje su se umešale u njihov rad kada su danas u bolničkom krugu pokušavali da jednog građanina uvedu u policijsko vozilo, kako bi mu navodno u stanici uručili kaznu, potvrđeno je za KoSSev u policiji. 

Incident se dogodio u popodnevnim satima, na samom ulazu u krug KBC-a Kosovska Mitrovica.

Kako su nam javili građani, nekoliko pripadnika policije, koji su bili u civilnoj odeći, pokušali su jednog muškarca da ubace u svoje vozilo. Tada su se, navodno, umešali prolaznici, ali i nekoliko radnika ove zdravstvene ustanove, najverovatnije misleći da je u pitanju hapšenje. Muškarac je bio u društvu ženske osobe i malog deteta.

Došlo je do koškanja između njih i policije, u kom je muškarac, koji je i bio predmet – pobegao ka izlazu iz ovog kruga. Policija je potom privela dva lica.

KP: Privedeni samo na saslušanje, trećoj osobi smo hteli u stanici da uručimo kaznu za remećenje javnog reda i mira

I zamenik komandira KP za Sever, Veton Eljšani, potvrdio je za KoSSev da je policija privela dva lica tokom ovog manjeg incidenta u krugu bolnice.

U pitanju su zaposleni u bolnici, koji su se pobunili kada je policija želela da građanina po kog je i došla – ubaci u vozilo.

U stanici su jer su – ometali rad policije.

„Ove osobe nisu dale policajcima da rade svoj posao, misleći da je u pitanju hapšenje. Zato smo ih i priveli, na saslušanje“, kazao nam je Eljšani.

Kada je reč o muškarcu zbog kog je policija danas i došla, kaže dalje, on je pobegao.

Policija nije imala nameru, dodaje Eljšani, da ga hapsi, već da ga dovede u policijsku stanicu kako bi mu se uručila kazna zbog „remećenja javnog reda i mira“.