Kancelarija za KiM: Hapšenje S.L. nastavak politike terora Prištine

Leposavić (Foto: Kim arhiva)
Hapšenje S.L. (48) iz Leposavića nastavak je politike terora Prištine, koji se ponovo intenzivira u danima nakon dijaloga u Briselu, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM povodom današnjeg hapšenja muškarca srpske nacionalnosti a pod sumnjom da je navodno počinio ratni zločin u regionu Đakovice tokom 1998. i 1999. godine.

S.L. je uhapšen zbog navodnih ratnih zločina, iako je u vreme sukoba bio tek mladić, stoji u saopštenju.

“Za uhapšenog Srbina svi imaju samo reči hvale u Leposaviću, gde živi sa svojom porodicom i troje dece, i nikada nije imao zbog čega da se krije. Njegovo privođenje samo dan nakon što je Kurti odbio dijalog, a dve i po decenije nakon sukoba jasno ukazuje na prave i jedine političke motive Lazovićevog hapšenja, a to je da Priština stvori novu krizu i eskalaciju i da nastavi sa proterivanjem Srba sa severa KiM, jer Prištinu nikakva normalizacija odnosa ne zanima, već ogoljeni teror i represija nad Srbima”, dodaju iz Kancelarije za KiM.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uhapšenom Srbinu je, kako ističu, “odmah obezbedila besplatnu pravnu pomoć i obratiće se svim međunarodnim misijama povodom njegovog slučaja i politički motivisanog hapšenja”.

“Neka svima u međunarodnoj zajednici bude jasno da je Kurti taj koji generiše nove krize i tenzije na prostoru Kosova i Metohije i da je za svega nekoliko dana, uoči i nakon dijaloga, povukao više poteza koji direktno idu u pravcu dodatne eskalacije situacije na terenu”, zaključuju u saopštenju dostavljenom medijima.

Podsetimo, Kosovska policija je saopštila da je danas u Leposaviću uhapšen muškarac srpske nacionalnosti sa inicijalima S.L.