Dačić: Lice koje je izvršilo teroristički napad konvertit iz Mladenovca

Foto: MUP
Foto: MUP

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić posetio je u Urgentnom centru povređenog pripadnika Žandarmerije M.J. (1990) saopštio je MUP.

Danas je pripadnik Žandarmerije ranjen prilikom napada na Izraelsku ambasadu koju je obezbeđivao.

Ministar je istakao da je osoba čiji se identitet u saradnji sa nadležnim tužilaštvom utvrđuje, pre nego što je oko 11 časova pucala iz samostrela, više puta prilazila policajcu koji se nalazio u kućici ispred izraelske ambasade, saopštio je MUP.

„Više puta je to lice prilazilo policajcu, pitalo ga gde je muzej i onda se ponovo vratilo i otvorilo vrata kućice. Lice je nosilo kesu sa sobom i izvadilo samostrel i pogodilo žandarma u vrat. Žandarm je odmah reagovao izvadio pištolj i koliko god je mogao dok nije pao, ispalio nekoliko hitaca u napadača“, izjavio je ministar i dodao da je napadač nakon oko pola sata preminuo, a povređeni policajac prevezen u Urgentni centar.

Napadač je kako ministar Dačić navodi, identifikovan kao Miloš Žujović iz Mladenovca.

„Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović (1999), versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novom Pazaru. U nastavku akcije, policija će izvršiti pretrese na više lokacija. Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti”, izjavio je ministar Dačić.

Ministar Dačić izjavio je da je reč o terorističkom aktu i da su preventivno pojačane mere bezbednosti u Beogradu.