Đoković: Osećam se dobro, siguran sam u svoje koleno

Novak Đoković (Foto: X DjokerNole)

Đoković se četvrtog juna uoči meča četvrtfinala protiv Kaspera Ruda povukao sa Rolan Garosa zbog povrede kolena, a dan kasnije je u Parizu operisao koleno.

Srpski teniser je uspeo da se oporavi i igraće na Vimbldonu.

Prvi rival srpskom teniseru biće Čeh Vit Kopriva.

“Osećam se dobro! Da, hajde da pričam odmah o kolenu… Kada se to desilo na Rolan Garosu, odlučio sam odmah da se operišem. Bilo je nedoumica oko Vimbldona, ali je dosta igrača imalo te zahvate, Tejlor Fric, Sten Vavrinka, Lindzi Von… Podelili su svoja iskustva i to mi je dalo veru da ću da budem dobro, da ću moći da igram Vimbldon”, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Londonu.

Srpski teniser je 23. juna doputovao u London.

“Imao sam nedelju dana dobrih treninga, veoma jakih treninga. Sa Janikom Sinerom, Frensisom Tijafoom, Danilom Medvedevim i danas sa Holgerom Runeom. To su sve teniseri koji igraju dobro na travi. To su situacije gde sam testirao koleno. I koleno je odlično reagovalo. To je bio dobar znak da učestvujem. Igram u utorak i samouveren sam i siguran u koleno. Do sada je sve pozitivno”, dodao je Đoković.

Vimbldon počinje prvog i trajaće do 14. jula.

“Trudim se da promovišem zajedništvo u srpskom sportu”

Đoković je povodom prisustvovanja utakmici između Srbije i Danske na Evropskom prvenstvu rekao da se trudi da promoviše zajedništvo u srpskom sportu.

Fudbaleri Srbije nisu uspeli da se plasiraju u osminu finala Evra, pošto su osvojili poslednje, četvrto mesto u grupi C sa dva boda.

“Svako ima svoj jedinstveni put, postoji izvesna razlika između sportova. Imaju dodirnih tačaka, taj psihološki pristup prema zastupanju reprezentacije Srbije. U ovom slučaju u fudbalu i na Evru, to je veliko iskustvo, čast i privilegija. Naježio sam se kada sam izašao na teren, toliko naših ljudi, himna kada je zapevana…”, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Londonu.

Dodao je da mu je bila čast da se nađe na terenu i pozdravi “orlove”.

“Odzvanja himna, to ne možemo baš u tenisu da doživimo, ali znam kakva je emocija i kakva je tenzija. Nažalost, rezultat nije bio povoljan, navijali smo. Potrudio sam se da svojim prisustvom dam motiv. Imao sam čast da budem na terenu, da se pozdravim sa njima”, dodao je srpski teniser.

Đoković je rekao da je imao sreće da bude na dobroj oštrici mača kada je srpski narod u pitanju, ali i da je bilo trenutaka kada su njegovi neuspesi pogodili ljude.

“Za svakog sportistu, kada ti kažu da nisi dao sve za svoju zemlju, to ti bude krivo. To ja jako lično shvatam. Rezultat je jako nepredvidiv, ako fudbalska reprezentacija druge zemlje bolje odigra, idemo dalje. Važno je zalaganje, da se vidi emocija, da izgaraš na terenu. Sama činjenica da si već u reprezentaciji je velika odgovornost i čast, predstavljaš svoj narod, ljudi osete i vide to. Za neke fudbalere, koji su mete kritika, ne volim to da vidim, jer sam i sam sportista. I mene to zaboli. Mora svako da preuzme odgovornost za rezultate i ideš dalje”, zaključio je Đoković.

Srpski teniser trenutno se nalazi na drugom mestu na ATP listi iza Janika Sinera.