6.4 C
Pec
6. dec 2022

Jedna osoba poginula dvadeset pet ranjeno u eksploziji municije u Kragujevcu

U Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu izbio je požar i došlo je do eksplozije na liniji za delaboraciju (remont) municije. Jedna osoba je poginula, a povređeno je 25 pripadnika MUP-a i Vojske Srbije. Za tri osobe se još uvek traga.

Jedna osoba je poginula dok je 25 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a povređeno tokom gašenja požara, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Za tri osobe se još uvek traga. Još uvek se ne zna o kojim vrstama povreda je reč, niti u kakvom su stanju povređeni. Očekuje se da u Kragujevac dođu predstavnici Ministarstva odbrane, nakon čega se očekuje zvanična informacija Kliničkog centra.

Do nesreće je došlo nakon eksplozije ubojnih sredstava, pošto je prethodno požar zahvatio jedan pogon tog Zavoda. Požar je izbio u objektu A 28 gde se nalazi linija za delaboraciju ubojnih sredstava.

U prvom reagovanju, ministar odbrane Zoran Đorđević je na konferenciji za novinare rekao da nema povređenih (prema informacijama sa kojima je tada raspolagoa) i da se radi na lokalizovanju požara.. Pojedini beogradski mediji (Blic, B92) javili su, ranije, da ima četvoro povređenih nakon druge eksplozije. Četrdeset vatrogasaca, pripadnika vojske i zaposlenih Tehničko-remontnog zavoda gase požar.  Do prve eksplozije je došlo u 13.20 časova. U međuvremenu je odjeknula još jedna eksplozija, a iznad Remontnog zavoda vije se gusti dim. Ministar odbrane Zoran Đorđević i pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović uputili su se na mesto nesreće.

NAJNOVIJE

Više