MTS DOO ili Telekom Srbija računajte na nas! Ali u Evrima

Telekom Srbija odnosno sada MTS doo na Kosovu i Metohiji koji je dobio licencu za trećeg provajdera mobilne telefonije je počeo svojm korisnicima deliti obaveštenja. Od sada pa nadalje u euro samo!

Ovo obaveštenje je dovelo do negativne reakcije među meštanima Metohije (Pećkog Okruga)
Od 01.05.2017 godine svi korisnici su u obavezi da zamene svoje sim kartice odnosno da će im dalji računi biti izdavani u evrima a ne kao do sada u dinarskoj valuti. Samim time kakvu pokrivenst MTS signala loša na Kosovu sa ukupno 30 baznih stanica a prvenstveno u Metohiji gde je potrebo se popeti na brdo ili banderu u 21 veku da bi se dobio delić signala da bi ste nekog pozvali u centralnoj Srbiji. Počeli su da se služe raznim propagandama kako su poboljšali usluge na KIM-u a od toga nema nista bar kod nas u Metohiji.

Do 2008 bile su tri bazne stanice MTS predajnika gde je ostao  1 i to na brdo  Kurilo izmedju Istoka i Zubinog Potoka. Druga dve stuba su bez opreme i po navodima mts nije im u planu bilo šta raditi po tom pitanju a traže plaćanje usluga u evro valuti.

Pošto MTS ostaje kao jedini srpski operater na KiM-u jer su Telenor i VIP prestali sa pružanjem usluga pitali smo meštane.

Na naša pitanja meštana Osojana i Goraždevca dobili smo sliče odgovore: Ok i to nije problem ali kada već plaćate u evro valuti taj račun možete jedino platiti u nekoj Kosovskoj banci ili direkno u mts a ne kao do sada u lokalnoj srpskoj pošti jer oni ne rade transakcije u evrima već samo u dinarima. Zato morate upalti auto ili moliti nekoga da vas prebaci do najbližeg grada da bi ste izmirili svoje meseče obaveze.Kada je već tako bolje je da koristimo nekog drugog operatera u Metohiji koji već ima pokrivenost sa signalom i njema plaćati u evrima pošto MTS nije stalo do njihovih korisnika u Metohiji već samo novac. Rekao je za naš portal nezadovoljni meštanin.

Kada smo kod novca MTS već godinama unazad nije izmirio svoje ugovorne obaveze vlasnicima parcela u Goraždevcu i Osojanu na koje su postavljeni stubovi (repetitori) koji nisu u finkciju. Na pitanje u Telekomu dobili smo odgovor da MTS nije zadužen za te stubove i da vlasnici parcela mogu da rade sa njima šta hoće!