Potpisan nacrt ugovora za izgradnju turističkog centra “Borea”

Gradonačelnik opštine Peć Gazmend Muhaxheri i direktor italijansko-švajcarskog konzorcijuma “Leitner AG SPA & FILAV SA”, Franc Furlani, potpisali su nacrt ugovora za izgradnju turističkog centra “Borea”.
“Najveći razvojni projekat u istoriji Peći, projekat koji ćemo zajedno realizovati i koji će naslijediti građani Peći. Ovom prilikom čestitam vam veliki dan naše Opštine…”, napisao je Muhaxheri u objavi na Facebook-u nakon potpisivanja nacrt ugovora.
Šef kabineta gradonačelnika opštine Peć, Durim Sheremeti rekao je za koha.net da će se potpisani nacrt ugovora proslediti Ministarskoj komisiji za javno-privatna preduzeća. Ova komisijia će odobriti ili odbiti potpisan nacrt ugovora. “U toku pet dana, ova komisija treba da odgovori kako bi mogli da potpišemo konačan ugovor”, kaže Sheremeti.
Nakon što se dobije odgovor komisije, opština i investicioni partner mogu pregovarati o onome što nije u potpunosti razjašnjeno, pre potpisivanja konačnog ugovor. Međutim, prema rečima Sheremitija, nema više o čemu da se pregovara, prenosi koha.net

Projekat opštine Peć nazvan “Borea”, obuhvata izgradnju gondola, ski staza, restorana i ugostiteljskih objekata na padinama Prokletija.