Oliver Ivanović: najgore što se srbima može desiti na predstojećim izborima je podela na više lista

Oliver Ivanovic (Foto: Radio Goraždevac)

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović posetio je danas Visoke Dečane, Goraždevac i Osojane, gde se sreo i razgovarao sa lokalnim Srbima. Došao je, kako kaže, da se nadiše metohijskog vazduha.

U intervjuu za radio Goraždevac Ivanović je rekao da će u nekom obliku izaći na predstojeće parlamentarne izbore na Kosovu i poručio da je jedinstvo ključ uspeha kada je u pitanju srpska zajednica.

“Sigurno je da ćemo na neki način učestvovati na ovim predstojećim parlamentarnim izborima a kakav će to način biti i kakva će to lista biti zavisi od toga kakva će inicijativa biti iz Vlade Srbije. Mi smo neke razgovore započeli znači očekujemo da po povratku premijera imamo još jedan ozbiljan razgovor  I da napravimo jaku listi da se ne delimo. Najgore što se Srbima može desiti na ovim izborima jeste podela na više lista a to odmah izaziva disperziju glasova” rekao je Ivanović za radio Goraždevac.

On je rekao da Srbi moraju da izvuku pouke iz predhodnih izbora kako nebi napravili slične greške. “Sasvim sigurno je da Srbi moraju da izvuku pouku iz ranijih izbora, Dakle, podele su štetne i one kao takve  donose samo loše i ono što je jako bitno jested a prilikom glasanja uzmu u obzir I pojedinca koji se na listi pojavi. Jaka ličnost kredibilna ličnost može da zastupa srpske interese I kao takva će biti respektovana i od strane albanaca i od strane međunarodne zajednice a pogotovo će biti respektovana od strane Srba koje treba da respektuju”, izjavio je Ivanović

Na pitanje novinara da li očekuje da Ramuš Haradinaj bude novi premijer nakon koalicije između PDK i AAK ivanović je rekao da je to malo verovatno. “Video sam da je sastavljena koalicija ja mislim da to nije baš verovatno ali je svakako sve moguće. Ko god bude predstavnik Albanaca to je njihov izbor I mi se u to ne možemo mešati. Biće mnogo neugodnije da se razgovara sa nekima koji su direktno osumnjičeni za zločine prema Srbima ali ja ne vidim drugi način nego da razgovaramo”, rekao je Oliver Ivanović.

Savet srbima ovde je da ne razmišljaju o svojoj ekonomskoj perspektivi, ne samo o zapošljavanju u državnim institucijama opštinama, zdravstvu ili školi, nego da razmšljaju o tome kako d aim Vlada Srbije i kancelarija za KiM pomognu da svoje njive obrade I to onim kulturama koje su profitabilnije nego što je žito, jer ekonomski situiran čovek će svakako razmišljati o dalekoj perspektivi, rekao je Oliver Ivanović u intervjuu za radio Goraždevac.

On je rekao da je standardni problem i ono što se stalno provlači je pitanje bezbednosti Srba iz Metohije i da to treba rešavati sa relevantnim institucijama.