Besne požari u Osojanskoj dolini

Od subote u Osojanskoj dolini besne šumski požari iz nekoliko pravaca sa kojima se vatrogasci ali i povratnici bore već tri dana. Vatrogasne ekipe uz pomoć povratnika uspele su da ugase požar, koji je, do Osojana i Tučepa, došao iz pravca napuštenog sela Poljane i bio aktivan od subote, ali je vatra ubrzo izbila na drugoj strani sela. U akciji gašenja su tokom jučerašnjeg dana učestvovali Vatrogasci iz Istoka I Peći sa pet vozila ali i meštani Osojanske doline.

Drugi požar koji je izbio u nedelju, odmah nakon što je u zajedničkoj akciji ugašen prvi, ugašen je tek ove večeri. Na terenu su dva vatrogasna vozila koja su zbog nepristupačnosti terena, tek večeras uspela da lokalizuju vatru.

Povratnici strahuju za svoje kuće i imanja. Sumnjaju da se požar podmeće iz godine u godinu kaji bi se uništile njihove šume i imanja i strahuju da će ih biti još. Njhove šume se godinama ilegalno seču i nikada niko nije odgovarao zbog toga, tvrdi jedan od stanovnika Osojanske doline za Radio Goraždevac koji je želeo da ostane anoniman.