PARTIZAN I ZVEZDA NA PREKRETNICI Zašto je važna Liga Evrope? Utakmice, slava ali i bod koji vredi 120.000

Kada imaš problema sa finansijama, svaki dinar ili euro je važan. A šta tek reći kada te 90 minuta dele od 2.400.000 evra? Zvezda i Partizan imaju toliko miliona razloga da pobede Videoton i Krasnodar i plasiraju se u Ligu Evrope.

Drugo po snazi takmičenje na Starom kontinentu ne donosi novca koliko Liga šampiona, ali i od njega može mnogo da se zaradi.

 Sam ulazak u grupnu fazu donosi 2.400.000 evra. Kada se na to doda da je Partizan već inkasirao oko 1.245.000, a Zvezda oko 660.000, jasno je da bi večiti rivali poprilično napunili i ovako prazne kase.

To nije sve, u Ligi Evrope vredi svaki gol, bod i pobeda.

Ako sreća bude uz naše klubove i ako se domognu grupne faze, svaki bod se vrednuje. Bod vredi 120.000, dok se za pobedu inkasira 360.000 evra. To nije sve, Liga Evrope donosi i zaradu od prodaje ulaznica, pa prihod od TV prava, uz afirmaciju igrača i skok njihove cene na tržištu.

Za toliki novac se vredi boriti… Ovi mečevi lome sezonu. Ako oba tima prođu dalje jedno je sigurno, srpski fudbal bi konačno dobio preko pozitivni impuls koji nedostaje.

Klupski fudbal nam je dugo u velikom problemu… Slavlje crveno i crno-belih značilo bi korak napred za sve.