Đaci prvaci u Goraždevcu – počela školska godina

Za razliku od predhodnih, ova školska godina u Goraždevcu nije počela tiho i neprimetnno. Sveštenici iz Goraždevca i Peći služili su Molepstvije u početku školskog rada a humanitarne organizacije Srpska solidarnost hranom i udruženje za odbranu ćirilice “Dobrica Erić” iz Beograda, podelile su deci sveske.

Školska godina počela je danas u Goraždevcu bez većih problema. Ove godine prvi razred je upisalo sedam đaka prvaka.
Školsko dvorište bilo je i tokom leta utočište za goraždevačku decu, gde su na bazenu koji je tu izgrađen provodili letnje dane. Trend sve manjeg broja upisanih prvaka mogao bi da bude prekinut već naredne godine, jer je u predškolsko ove godine po rečima direktora OŠ Janko Jovićević Milivoja Zdravkovića upisalo dvanaest oro dece.

Molepstvije u početku školskog rada pred učenicima prvi put ove godine služili su paroh goraždevački Otac Nenad i parosi pećki otac Ranđel Denić i Nikola Stanić. Otac Ranđel Denić pozdravio je učenike i poželeo im uspešan početak školske godine.
Humanitarne organizacije Srpska solidarnost hranom i udruženje za odbranu ćirilice “Dobrica Erić” iz Beograda, podelile su deci sveske. Branko Antić i Milorad Đošić iz ovih organizacija su osim Goraždevca posetili povratnička mesta Osojane i Vidanje.

OŠ Janko Jovićević obeležiće naredne godine jubilej stodvadeset godina postojanja i prema rečima direktora Milivoja Zdravkovića neophodno je realizovati niz radova, pre svega na fasadi, fiskulturnoj sali i bazenu. On je apelovao na Kancelariju za Kosovo i Metohiju da pomogne u realizaciji ovih projekata.
O svemu opširnije u video prilogu: