Neviđena pljačka u Goraždevcu

Porodici Jovana Jeremić, u domaćinstvu koje je samo sto metara udaljeno od centra Goraždevca, protekle noći ukradene su četiri rasne krave. Ovo je jedna od najvećih krađa u Goraždevcu u poslednjih nekoliko decenija.

Slučaj je prijavljen policiji koja je nakon uviđaja započela istragu.

Komšije koje su se okupile na licu mesta kažu da porodica Jeremić važi za jednu od najpoštenijih i najčestitijih u Goraždevcu i da je ovo što se desilo protekle večeri ne samo krađa, već tragedija, jer je ovoj porodici to bio jedini izvor prihoda.

Ovaj incident osudio je predsednik Privremenog organa za opštinu Peć i odbornik u lokalnom parmalemtu Miloš Dimitrijević.

“Jovan Jeremić koji živi sa suprugom i dva sina preživeo je moždani udar sa posledicama trajnog invaliditeta. Njegova supruga je težak srčani bolesnik. Njihova dva sina bavila su se stočarstvom i poljoprivredom. Jedini izvor prihoda ovoj porodici bio je od prodaje mleka, mlečnih proizvoda i mesa. Krađa četiri rasne krave, odnosno svega što im je bilo vredno, je ekonomski udar na ovu porodicu ali i na ceo Goraždevac, jer onemogućava život i teroriše one koji žele ovde da ostanu. Nadam se da ćemo brzo pronaći način da pomognemo ovoj poštenoj i vrednoj porodici koja živi isključivo od svog rada. Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, obećao nam je da će insistirati da nadležni pronađu počinioce a da će Kancelarija za KiM nadoknaditi štetu koju je ova porodica pretrpela”, naglasio je Dimitrijević.

Pored rasnih krava, Jeremići poseduju i manje stado ovaca. Ovaj događaj osim porodice koja je vidno potresena, uznemirio je i sve žitelje Goraždevca, prisetivši ih na period od pre desetk godina kada je krađa stoke bila veoma učestala.