Kućni pritvor Srbinu povratniku iz Kline [VIDEO]

Miloradu Zajiću, koji je juče uhapšen pod optužbom da je počinio ratne zločine tokom sukoba na Kosovu, određena je mera kućnog pritvora.

Advokat Dejan A. Vasić izjavio je da je Miloradu Zajiću , određen kućni pritvor. „Ja sam zadovoljan što je specijalno tužilaštvo na kraju popostilo i svoj stav da je gospodinu Zajiću potrebno odrediti meru sudskog pritvora, korigovalo i pristalo na naš predlog da se njemu odredi kućni pritvor imajući u vidu da on već dugo godina živi u Klini da je prilično narušenog zdravlja i da je iz tih razloga mnogo svrsishodnije zbog vođenja krivicnog postupka i bolje da on bude u kućnom poritvoru“, izjavio je Vasić.

„On je prijavljen od strane nekih svojih komšija da je tokom rata 1999 godine kao pripadnik policije učestvovao u paljenju kuća albanaca i u daljem toku istrage bi trebalo da se ovi navodi provere putem saslušanja svedoka koje je tužilastvo predložilo“, rekao je Vasić novinarima.

Zajić je povratnik od 2008, uhapšen je u Klini kada je na poziv kosovske policije došao u policijsku stanicu da preuzme pokućstvo koje mu je prethodno ukradeno.