Goraždevac: podrška Marku Đuriću

Privremeni organ opštine Peć je na svojoj sednici održanoj 27.03.2018. godine, osudio jučerašnji napad pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije ROSU, u Kosovskoj Mitrovici, na goloruki Srpski narod, saopštio je Privremeni organ opštine Peć sa sedištem u Goraždevcu. Pored predstavnika Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Generalnog sekretara predsednika Republike Srbije g. Nikole Selakovića, na propisno zakazanom okruglom stolu , prisustvovali su predstavnici Srba sa Kosova i Metohije, koji su želeli da iznesu svoje mišljenje u vezi sa iznalaženja kompromisnog rešenja za kosovsko pitanje.

Jasno je da su nalogodavci ovakvog čina politički predstavnici kosovskih albanaca. Oni su namerno kao metu odabrali direktora Kancelarije za Kosovo i MEtohiju g. Marka Đurića, koji predstavlja stub srpskog stanovništva na prostoru Kosova i Metohije, što albancima očigledno ne odgovara.

Srpsko stanovništvo koje živi na teritoriji opštine Peć je u velikom strahu, ogorčeno ovakvim ponašanjem kosovske policije. Vlada velika zabrinutost da se incidenti koji su se juče dogodili u Kosovskoj Mitrovici ne reflektuju i na ostale delove Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju Privremenog organa.