Obeležen Sveti Jeremija u Goraždevcu

Litijom koja je i ove godine prošetala ulicama Goraždevca i tradicionalnim kupanjem krstonoše i ove godine obeležena je slava ovog sela. Obeležavanje slave počelo je u službom u Crkvi Roždestva Prestvete Bogorodice. Liturgiju je pred okupljenim vernicima služio otac Sava Janjić, iguman Manastira Visoki Dečani sa monaštvom i sveštensvom manastira Visoki Dečani i Pećka Patrijaršija, kao i parohije Goraždevačke i Pećke.

U Goraždevcu je od juče svečano kada je počelo obeležavanje sto dvadeset godina postojanja OŠ Janko Jovićević. Svečanost je nastavljena i tokom ceog današnjeg dana jer je ovogodišnji domaćin slave uprtavo škola.

Među brojnim gostima su predsednik odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, predstavnici, Kancelarije za KiM, bratskih opština ic centralne srbije, grada Bijeljina, predsednici privremenih organa sa Kosova i Metohije, načelnica Pećkog okruga Vinka Radosavljević, predstavnici italijanskog KFOR-a, kao i načelnica školske uprave za Kosovo i Metohiju Jasmina Dedić.

Gosti su imali prilike da obidju radove koji su nedavno završeni u školi kao i bazen koji je zahvaljujući donaciji KFOR-a spreman za novu sezonu kupanja.

Nakon tradicionalnih verskih običaja svi gosti ali i žitelji Goraždevca pozvani su na ručak koji je organizovao ovogodišnji domaćin oš Janko Jovićević a pokrovitelj privremeni organ opštine Peć i Kancelarija za Kosovo i Metohiju.