25.6 C
Pec
6. jul 2022

Košarkaškom klubu Partizan, koji je trebalo da odigra prijateljsku utakmicu sa KK Trepča iz Kosovske Mitrovice, zabranjen je ulazak na Kosmet

Košarkaški klub Partizan je jutros zaustavljen na Jarinju. Partizan je hteo da podrži Srbe koji protestuju protiv mere Prištine kojom su takse na proizvode iz centralne Srbije podignute na 100 odsto.

Meč sa KK Trepča trebalo je da se odigra u Leposaviću.

Crno-beli su na Jarinje stigli predvođeni predsednikom Ostojom Mijailovićem, direktorima Nikolom Lončarom, Dušanom Kecmanom i Mlađanom Šilobadom.

Tim je kao trener predvodio Aleksandar Matović, a u ekipi su bili Đorđe Gagić, Stefan Janković, Aleksandar Aranitović, Strahinja Gavrilović i momci iz juniorskog tima, dok je ostatak prvog tima ostao u Beogradu sa glavnim trenerom Andreom Trinkijerijem da se sprema za gostovanje kod Igokee u subotu u ABA ligi.

KK Partizan na Jarinju

U delegaciji na putu na KiM je bio i legenda Partizana Saša Pavlović.

Mijailović je u izjavi Tanjugu poručio da ne veruje da će doći do promene i da će rukovodstvo i košarkaši biti pušteni na Kosmet.

„Evropa ne zna šta se dešava na Kosmetu… Prolaz nam je onemogućen. Mi smo samo sportisti, želeli smo da u miru prostestujemo sa narodom i

odigramo prijateljsku utakmicu sa Trepčom. Čisto sumnjam da ćemo proći“, rekao je Mijailović.

Kako je naglasio, problem je nastao jer ekspedicija Partizana nije najavljena. „Rekli su nam da idemo preko brda, ali ne želimo da rizikujemo hapšenje. Mi smo civilizovani narod. Vidite šta se dešava u 21. veku“, poručio je prvi čovek Partizana.

Ni zameniku direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušanu Kozarevu nije dozvoljen ulaz na Kosovo i Metohiju.

NAJNOVIJE

Više