“Neobaranjem vlasti Ramuša Haradinaja, Srpska lista daje legitimitet odlukama Prištine”

Narodna stranka na Kosovu i Metohiji, postavlja pitanje, šta posle svih političkih poteza i mera koje je povukla vlast u Prištini, Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija, a koji idu na štetu srpskog naroda, treba još da se desi, pa da vlast Aleksandara Vučića i Srpska lista napuste vladu tzv, ”države Kosovo”? Ne možemo a da ne izrazimo čuđenje kako je lista Srpska dozvolila da bude u takozvanoj Vladi Kosova, u momentu kada ona protivno svim zakonima, izglasava formiranje ”Vojske Kosova”. Svako dalje participiranje u vlasti Ramuša Haradinaja nije ništa drugo nego davanje legititmiteta i učestvovanje u daljim procesima koji će imati za cilj gašenje institucija države Srbije kao i okupirnje, te zauzimanje strateški bitnih tačaka na severu Kosova, navedeno je u saopštenju Narodne stranke Kosova i Metohije dostavljenog Radio Goraždevcu.

Iz Narodne stranke navode da, umesto da sruši vlast u Prištini povčlačenjem Srpske liste iz Vlade Kosova, Aleksandar Vučić dopušta da se ta neozbiljna avantura sve više razvija. On, putem svojih tabloida iz Beograda, svakodnevno podiže tenzije, pripremajući naše sunarodnike za potencijalni konflikt i oružani sukob, predstavljajući ovu virtuelnu simulaciju, kao jedino moguće rešenje srpskog pitanja na Kosovu i Metohiji i svoju pobedu! U ovoj neodgovornoj predstavi, Srpska lista sve to aminuje i služi mu kao izgovor, za brutalno ignorisanje nacionalnih interesa.

Vlast Aleksandara Vučića ima za cilj da dezavuiše javnost Srbije lažnom borbom koju sprovodi za Kosovo i Metohiju, istovremeno koordinirajući sve svoje poteze sa vlastima Ramuša Haradnija i Hašima Tačija, čineći time najveću izdaju u novijoj srpskoj istoriji, koju beskrupulozno predstavlja kao jedino moguće rešenje za naš narod na ovom prostoru. Jedini njihov cilj je dalji opstanak na vlasti i razvoj poslovne saradnje opskurnih likova iz njihovog okruženja, a od koje i oni imaju koristi. Nacionalni interesi, nikome od njih, tu više nisu bitni, navodi Narodna stranka u saopštenju dostavljenog Radio Goraždevcu.