Kragujevac, Požar u matičnoj službi za Pećki okrug

U požaru koji je jutros u 4:45 izbio u Mesnoj zajednici Prvi maj, gde je ujedno smeštene i matične službe za opštine Peć, Istok i Klina u centru Kragujevca nije bilo povređenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta, jer je vatra zahvatila ceo objekat površine 80 metara kvadratnih.

Komandant Vatrogasno spasilačke brigade Nenad Milošević rekao je FoNetu da je požar zahvatio ceo montažni objekat od drveta sa limenim krovom koji se urušio, ali da su vatrogasci uspeli da spreče širenje vatre na susedne objekte u tom gusto naseljenom delu grada.

Iako smo zbog opasnosti od širenja požara odmah evakuisali stanare najbliže susedne zgrade, uspeli smo da sprečimo širenja vatre na susedne stambene objekte i zaštitimo parkirane automobile, a od vatre smo odbranili vrednu dokumentaciju koja se nalazila u objektu, rekao je Milošević.

On je rekao da je u gašenju požara učestvovalo 20 vatrogasaca sa pet vozila uz asistenciju policije koja je obezbeđivala prostor oko objekta koji je goreo.

Vatrogasci su uspeli da iz prostorija Mesne zajednice na vreme iznesu sve matične knjige i ostalu vrednu dokumentaciju, istakao je Milošević.

Uviđaj na mestu požara je još u toku, a uzroci će se znati nakon istrage.