O NAMA

Radio Goraždevac
Dom kulture bb
Goraždevac
www.gorazdevac.com
office@gorazdevac.com
+383 (0) 49 659 441

Gl. odgovorni urednik

Darko Dimitrijević

darko@gorazdevac.com


Radio/TV produkcija

Milić Petrović

milic@gorazdevac.com


Web dizajn i administracija

SPIplus

Radio Goraždevac počeo je sa emitovanjem programa u oktobru 1999.-te godine sa ciljem i idejom da informiše preostalo srpsko stanovništvo koje je ostalo da živi u Goraždevcu. FM signal koji je pušten sa zgrade OŠ Janko Jovićević pokrivao je samo ovo selo u prečniku od dva kilometra.

Lokalnu dozvolu za rad i emitovanje programa Radio Goraždevac je dobio u martu 2000.-te godine, što se smatra zvaničnim početkom rada. Danas, radio Goraždevac signalom pokriva veći deo Metohije u nameri da informiše, obrazuje i zabavlja.

Radio Goraždevac je jedini medij na srpskom jeziku u ovom delu Kosova i Metohije, pa shodno tome funkcioniše kao javni servis u nameri da građanima pruži pravovremene i objektivne informacije, kulturno-obrazovni program, zabavu…

Od 2010.-te godine u okviru Radio Goraždevca funkcioniše i mala TV produkcija, osnovana prvenstveno za potrebe web sajta, ali i saradnje sa lokalnim TV stanicama, čime je opravdala svoje postojanje. TV produkcija Radio Goraždevca do sada je snimila osam dokumentarnih filmova koji su emitovani na RTK2, programu na srpskom jeziku i TV Mreži. Radio Goraždevac je Kosovske Medijske Asocijacije (www.kosmainfo.net), mreže radio stanica na Kosovu i Metohiji koje svoj program emituju na srpskom jeziku.