Otvoreno o svemu: deca iz Goraždevca prate nastavu od kuće u naredne dve nedelje

Sedamdesetak đaka OŠ Janko Jovićević pratiće nastavu onlajn u naredne dve nedelje. Učenici prvog i petog razreda danas su kratko boravili u školi u cilju upoznavanja, izjavio je direktor OŠ Janko Jovićević Milan Anđelković u emisiji „Otvoreno o svemu“, na radiju Goraždevac.

Kao i u ostalim srpskim sredinama, deca iz Goraždevca će u naredne dve nedelje nastavu pohađati onlajn metodama. Prvoog dana nove školske godine samo su učenici prvog i petog razreda na kratko došli u svoje učionice a razlog je upoznavanje kaže Milan Anđelković direktor OŠ Janko Jovićević.

„Danas smo pozvali prvi i peti razred da se upoznaju sa svojom učiteljicom, sa svojim razrednim starešinom i sa nekim nastavnicima. Važno je da deca razmene kontakt telefone i da naprave taj neki prvi susret da bismo narednih četrnaest dana mogli nesmetano da radimo, da deca dobiju plan i program koji će se u narednih četrnaest dana sprovesti u delo“, izjavio je Milan Anđelković u emisiji „Otvoreno o svemu“, na Radio Goraždevcu.

On je rekao da je ova škola bila dobro pripremljena za onlajn nastavu kada su u martu ove godine đaci umesto u učionicama nastavu pratili na TV ekranima.

„Mislim da smo se kao ceo sistem, kao nastavnici i đaci vrlo lako snašli, zato što je Ministarstvo prosvete odrailo svoj deo zadatka, odradili su online nastavu i pripremili plan i program za našu decu, koji su nam uredno slali preko školskih uprava i TV kanala, tako da smo uspeli da plan i program rada naše škole sprovedemo na visokom nivou“, rekao je Anđelković.

Đaci prvaci iz Goraždevca, kojih ove godine ima devetoro, ipak su na kratko uspeli da osete draž prvog dana u školi. Međutim, od učiteljice nisu mogli da čuju uobičajene reči koje se upućuju prvacima, već one koji se odnose na onlajn nastavu.

„Rekla je da buidemo dobri. Rekla je da ćemo da se čujemo preko Vibera. Učiteljica je rekla da će preko vibera da zove mame da radimo domaći“, kazali su goraždevački prvaci za radio Goraždevac.

Učenici petog razreda su imali prilike da se druže i stiču nova prijateljstva a danas su poručili da je lepše sedeti u školskim klupama nego pred TV ekranima.

„Lepše je da dođemo u školu i da se družimo nego preko onlajn nastave da budemo kući. Lepše mi je da idem u školu. Lepše mi je da budem u školi sa drugarima da se dužim nego kući“,poručuju Goraždevački petaci“, poručili su učenici petog razreda iz Goraždevca.

U koliko nastava krene za dve nedelje direktor OŠ „Janko Jovićević“, iz Goraždevca Milan Anđelković kaže da će higijena biti podignuta na najveći mogući nivo a li da će odgovornost u tom slučaju biti i na roditeljima u cilju zaštite od širenja epidemije virusa Covid19.

Emisiju „Otvoreno o svemu“, možete slušati ovde.

Emisije „Otvoreno o svemu“, podržala je Kosovska fondacija za otvoreno društvo.