Deca sa KiM učestvuju na Tesla Global forumu u Novom Sadu

U dvorištu Arhiva Vojvodine, u petak, 4. septembra otvoren je Tesla global forum 2020. Ovaj forum će do 6. septembra biti ispunjen predavanjima, druženju sa piscima, advokatima, panel diskusijama i predavanjima, kao i upoznavanju Novog Sada, Petrovaradinske tvrđave, Sremskih Karlovaca, manastira Remeta, Krčedina itd.

I ove godine deca sa Kosova i Metohije učestvuju na Tesla Global forumu koji se održava od 4. do 6. septembra i to u Novom Sadu. Deca su iz okoline Gračanice i pozvana su preko udruženja Glas Metohije jer smo napravili dobru saradnju sa organizatorom.

Ovogodišnji učesnici su studenti sa Kosova i Metohije i učenici Matematičke gimnazije iz Beograda. Na svečanom otvaranju učesnike su pozdravili: član tima Tesla global foruma Veljko Petrušić, dobitnici Priznanja „Bela golubica” (koje dodeljuje Tesla global forum) Gojko Raičević i Dragoslav Bokan, kao i direktor Arhiva Vojvodine dr Nebojša Kuzmanović koji je skup proglasio otvorenim.

Deca su zadnjeg dana foruma posetila i manastir Velika Remeta i prisustvovali su svetoj liturgiji. Organizatori su se zahvalili opštini Gračanica što su prihvatili poziv i dali prevoz učesnika Tesla Global Foruma.

Osmi Tesla global forum 2020. podržali su Republika Srbija, Pokrajina, Grad Novi Sad, preduzeća i medijske kuće. Za programske aktivnosti zadužen je Arhiv Vojvodine, smeštaj gostiju obezbedio je Studentski centar Novi Sad a ishranu preduzetnici i ugostitelji.