Opljackana kuca porodice Repanovic u Osojanu

Da je obijena kuca porodice Repanovic potvrdio je za Radio Goraždevac Fadilj Gaši, regionalni podparol Policije Kosova.

“Repanović Dragan danas žalio se policijiskoj stanici u Istoku da mu je obijena pomoćna zgarada, da su obijena vrata. On je izjavio da mu je ukraden razni alat u vrednosati oko 100 evra. Na licu mesta je izasla forenzička ekipa i izvršila uvidjaj. Istrga je u toku, policija radi na otkrivanju ovog slučaja”, izjavio je za radio Goraždevac portarol Policije Fadilj Gaši.

Dragan Repanović je inače savetnik za pravna pitanja, ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića.

Kradju alata porodice Repanović osudila je i Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saopštenju dostavljenom medijima.

Porodična kuća povratničke porodice Repanović, u naselju Osojane, u opštini Istok, obijena je i opljačkana sedmi put ove godine, navodi se u saopštenju kancelarije za KiM

Prethodno su, u junu ove godine, dve povratničke porodice Repanović iz Osojana opljačkane. Jednoj je obijena kuća, a drugoj ukradena poljoprivredna mašina. Ni za jedan od ovih napada niko nije odgovarao.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju izražava ogromnu zabrinutost zbog novog napada u kome se na meti našla imovina Srba koji žive na prostoru Metohije.

Očigledno je da politika nekažnjavanja zločina nad Srbima šalje jasnu poruku izgrednicima da su Srbi i njihova imovina dozvoljene mete. Dok se Priština deklarativno, na rečima zalaže za omogućavanje bezbednog povratka raseljenih porodica, dotle u praksi ne čini ništa da im taj povratak omogući i učini bezbednim. Naprotiv, svojim nečinjenjem čak podstiče takvo ponašanje i stvara klimu u kojoj su napadi na Srbe dozvoljeni.

Tražimo da se počinioci kako ovog, tako i brojnih prethodnih napada pronađu i privedu pravdi bez odlaganja jer je to jedini način da prištinske institucije dokažu svoju opredeljenost mirnom suživotu, navedeno je u saopštenju.

Osojane