Povratnici u Ljevoši bez vode

Ranko Bakić (Foto: Radio Goraždevac)

Povratnici u Ljevoši su bez vode skoro nedelju dana. Predstavnik ovog povratničkog sela kaže da su kamioni i teška mehanizacija oštetili vodovodnu cev koja se nalazi u donjem delu sela. Prema njegovim rečima tu isteče sva voda iz akumulacionog rezervoara koji napaja selo.

„Mi smo se obratili policiji i opštini, srpskoj i kosovskoj i OEBS-u da imao taj problem, medjutim niko ne dolazi. Tražimo samo da se ukloni ovaj kvar i neka nastave dalje, neka rade, nama niko ne smeta, samo nam smeta to što su napravili ali neće sad niko da dodje da nam ukloni taj kvar i da mi imamo vode, to tražimo jedino“, izjavio je Bakić za Radio Goraždevac.

Direktor Opštinske kancelarije za zajednice u Peći Sabahudin Ciriković u kratkom telefonskom odgovoru za Radio Goraždevac je rekao „da ga niko nije obavestio o ovom problemu, da se predstavnik sela Ljevoša više od šest godina nije obraćao ovoj kancelariji za bilo šta, i da će obavestiti nadležne“. Prema njegovim rečima „Bakić se verovatno obratio direktno opštini ali da se kod njih nije žalio“, naglašava Ciriković.

Sa druge strane član odbora za zajednice u opštini Peć Miloš Dimitrijević kaže da ga je Bakić upoznao sa problemom, da su obavešteni nadležni. „Očekujem da će u narednih dan ili dva opština sa vodovodom rešiti ovaj problem i da će povratnici Ljevoše ponovo dobiti vodu“, rekao je Dimitrijević u kratkoj telefonskoj izjavi za Radio Goraždevac.

Predstavnik sela Ljevoša Ranko Bakić u kome živi petnaestak povratnika, među kojima ima i dece, kaže da je teško živeti u uslovima bez vode u trenutku kada se korona virus veoma brzo širi.