Merdare: ‚‚Gluposti koje rade Kosovo i Srbija, a sve preko leđa građana‚‚

Prelepljivanje srpskih tablica na Merdaru (Foto: RTV Kim)

Izvor: RTV Kim

Vozači automobila koji su jutros na Merdaru morali da zamene svoje registarske oznake probnim, nezadovoljni su novim nametima predstavnika vlasti na Kosovu.

Putnici sa kojima je razgovarala ekipa RTV Kim kažu da procedura izdavanja i zamene tablica traje blizu sat vremena, a košta 5 evra.

“Procedura za izdavanje tablica traje od 20 do 45 minuta i dok se postave, dok se zaštite ove stare, oko sat vremena sve potraje. Ja mislim da je ovo još jedan namet građanima. Baš je to bespotrebno. Ja često putujem, idem za Albaniju, za Tiranu, vozim neke mašine”, kaže Miloš Mišić iz Niša.

“Mislim da su ovo gluposti, kao i sve do sada što je radilo i Kosovo i Srbija. Ne znam ko to radi, ali sve to ide preko naših leđa, leđa vozača i ljudi koji su pošli sa Kosova u Srbiju, ili iz Srbije na Kosovo. Ja stvarno nemam komentar za ovo. Izgubili smo oko 45 minuta. To je 45 minuta izgubljenog radnog vremena u lepljenju tablica. Ne vidim poentu toga”, kaže za RTV Kim Danilo Lilić iz Niša koji je jutros krenuo kamionom za Skadar.

“Meni ovo izuzetno smeta, ovo maltretiranje i čekanje u koloni. Građani su najpogođeniji ovom merom. Ko bi drugi? Mi što putujemo naviše ispaštamo. Ja putujem iz Kruševca jer radim na Kosovu”, kaže Nenad Živković.

“Tražili su nam da promenimo tablice. Sve je to naopako. Kako oni kažu, tako mora da se uradi. ŠTa mi tu možemo? Običan narod ne može ništa. Kako diriguju, tako i mi moramo da igramo. I ovi ovde na granici nisu krivi, njima drugi diriguju. Oni tako moraju da rade, a mi moramo da poštujemo”, kaže Mifaid Demiri koji je po povratku sa lekarske konrole u Beogradu zamenio požarevačke tablice probnim RKS. 

Na Merdaru nema previše vozila koja čekaju na izdavanje probnih registarskih oznaka, ali je sve više novinarskih ekipa koje dolaze na ovaj prelaz.

Nakon dolaska albanskih televizijskih ekipa, policija je dozvolila snimanje na samom prelazu. Podsetimo, jutros, pripadnici Policije Kosova, novinarima RTV Kim nisu dozvolili snimanje.