Rad opštine Severna Mitrovica obustavljen zbog kovid pozitivnih

Opština Severna Mitrovica (Foto: Radio Kontakt plus)

Zbog četiri službenika, kojima je tokom vikenda potvrđen pozitivan test na koronavirus, Opština Severna Mitrovica obustavlja rad do daljeg. Ovo je za Kontakt Plus radio, potvrdila zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić.

Hodžić očekuje da se jave i drugi službenici, koji su bili u kontaktu sa zaraženima, da bi potvrdili ima li još slučajeva, te preduzeli mere zaštite ostalih zaposlenih. 

“Trenutno imam dve trudnice, imam starije ljude, i ovo je mera koju smo i ranije sprovodili, jer smo u više navrata morali da obustavljamo rad opštine na nekoliko dana”, rekla je Hodžić.

Opština neće raditi nedelju dana sigurno, a u zavisnosti od situacije i broja obolelih, i duže.

Kako zakonska obaveza nalaže da se budžet usvoji do kraja meseca, Hodžić najavljuje, da će redovna sednica Opštine Severna Mitrovica sutra ipak biti održana. 

“Dešava se da, kada usvojenu odluku pošaljemo Prištini, da oni traže da se nešto koriguje, pa se zahteva da to ne bude na samom kraju meseca. Savet ministarstva je da to bude 27. ili 28, kako bi oni imali vremena da provere da li je sve u skladu sa zakonom. Ukoliko ne usvojimo sutra, rizikujemo da imamo nametnuti budžet”, kaže zamenica gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica.

Prema njenim rečima, skupštinska sala je  tokom vikenda dezinfikovana.