Uspela humanitarna akcija, postignut „Koš za decu Orahovca“

Humanitarni događaj "Koš za decu Orahovca" na Malom Kalemegdanu (Foto: KK Crvena zvezda)

Humanitarni događaj “Koš za decu Orahovca”, održan je u nedelju, na terenima Crvene zvezde na Malom Kalemegdanu.

Cilj događaja je bilo prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju sportske hale za srpsku deci i omladinu u Orahovcu, piše Nova.rs, prenosi Radio Kontakt Plus.

Čitava akcija je započela 27. septembra 2020. godine kada je nevladino udruženje ’’Pandurica’’ iz Nikišića, u saradnji sa nastavnicima, roditeljima i decom Orahovca pokrenulo akciju ’’Božur za djecu Orahovca’’. Humanitarna organizacija ’’Srpska omladina za Kosmet’’ se pridružila, a još jedan korak ka izgradnji sportske sale je bio upravo ’’Koš za decu Orahovca’’.

Čak 30 ekipa se takmičilo na turniru u basketu 3 na 3. Igralo se u šest grupa po pet timova, a onda je usledila nokaut faza. Pobednik turnira bila je ekipa „Pola pola“, koja je u finalu savladala „Hill 23“, dok je treću poziciju zauzeo tim „Lion“.

Svi su dobili pehare i medalje, a organizacija ’’Srbija za mlade’’ donirala je jednodnevni izlet po izboru za pobednički tim.

Događaj su ukrasili mladi genijalni muzičari. Pevala je Pavlina Radovanović, devojčica iz Orahovca anđeoskog glasa koja navija za Zvezdu, u pratnji braće Stojković iz Parteša, koji su pravi virtuozi na harmonici.

“U ime organizacije i u svoje lično ime slobodno mogu da kažem da smo prezadovoljni celim događajem. Kada se okupe ljudi sa istom idejom i istom željom ovo je rezultat. Još jednom hvala KK Crvena zvezda mts koja nam je ustupila terene u ovom prelepom ambijentu i pomogla u organizaciji, ali i svima koji su se odazvali akciji i svima koji su dali koš za decu Orahovca! Ovo nije kraj, tek ćemo se udruživati, podizati svest i podsećati ljude da u južnom delu naše zemlje žive heroji našeg vremena, sve za Kosmet jer – nema predaje!”, istakla je Marina Zelić iz Srpske omladine za Kosmet.

Proslavljeni košarkaš, a sada član skupštine Crvene zvezde Milan Dozet, podsetio je na to da ovaj košarkaški klub dugi niz godina aktivno učestvuje u humanitarnim i društveno-odgovornim akcijama, te da drugačije nije bilo ni sada. 

’’Veoma nam je drago da je događaj ‘Koš za decu Orahovca’ naišao na ovakav odjek i odaziv kako basketaša, tako i publike. Igrao se dobar basket, imali smo veoma lep muzički program, a najvažnije je da smo postigli svi zajedno koš za decu Orahovca. Posebno bih istakao mladu Pavlinu Radovanović koja je na veličanstven način, svojim prelepim glasom donela duh svog rodnog mesta Orahovca na ove terene. Sjajno su je pratili i mladi harmonikaši braća Stojković. Verujem da smo napravili svi zajedno bitan korak ka cilju, a to je izgradnja sportske sale u Orahvcu, gde će deca sa prostora Kosova i Metohije moći da se bave sportom, a što da ne sutra i postanu pravi šampioni koji će donositi radost Srbiji’’, istakao je Dozet.

Akciju možete podržati i uplatom na žiro račun organizacije “Osmeh na dar”, broj 150-1851383-15, Direktne banke, uz naznaku “Za decu Orahovca”.