MTS d.o.o kupuje kablovske operatere

Ilustracija (Foto: Istockpfoto)

MTS d.o.o preuzela je kablovskog operatera Herc internacional (nekadašnji Link) na centralnom Kosovu, saznaje RTV Kim iz izvora bliskih ovoj kompaniji. Iz programske ponude su izbačeni nezavisni TV kanali N1 i Nova S.

Dosadašni kablovski operater Herc internacional prodao je svoje deonice i opremu najvećem distributeru televizijskog programa i telefonskog signala u srpskim sredinama na Kosovu.

Odmah po preuzimanju posla, MTS je iz ponude isključio nezavisne televizijske kanale N1 i Nova S.

Na pitanje RTV Kim zbog čega u kablovskoj ponudi poslednjih dana nema programa televizija N1 i Nove S, u Hercu su nam rekli da su u pitanju tehnički problemi. Međutim, kako smo jutros nezvanično saznali, ova firma je prodata MTS-u.

Takođe, saznajemo i da MTS d.o.o u pregovara o kupovini preostalih operatera na centralnom Kosovu.

MTS d.o.o, kompanija bliska aktuelnoj vlasti u Srbiji, je najpre preuzela kablovske operatere na severu Kosova, da bi se poslednjih meseci proširila i na Sirinćku Župu, delove Kosovskog Pomoravlja.

MTS. d.o.o je registrovana kao ćerka firma Telekoma Srbije na Kosovu. Ova kompanija je nastala kao rezultat potpisivanja Birselskog sporazuma o telekomunikacijama iz 2015. godine. Njome rukovodi kontroverzni biznismen Zoran Milojević Zelja.