30.4 C
Pec
3. jul 2022

MTS d.o.o kupuje kablovske operatere

MTS d.o.o preuzela je kablovskog operatera Herc internacional (nekadašnji Link) na centralnom Kosovu, saznaje RTV Kim iz izvora bliskih ovoj kompaniji. Iz programske ponude su izbačeni nezavisni TV kanali N1 i Nova S.

Dosadašni kablovski operater Herc internacional prodao je svoje deonice i opremu najvećem distributeru televizijskog programa i telefonskog signala u srpskim sredinama na Kosovu.

Odmah po preuzimanju posla, MTS je iz ponude isključio nezavisne televizijske kanale N1 i Nova S.

Na pitanje RTV Kim zbog čega u kablovskoj ponudi poslednjih dana nema programa televizija N1 i Nove S, u Hercu su nam rekli da su u pitanju tehnički problemi. Međutim, kako smo jutros nezvanično saznali, ova firma je prodata MTS-u.

Takođe, saznajemo i da MTS d.o.o u pregovara o kupovini preostalih operatera na centralnom Kosovu.

MTS d.o.o, kompanija bliska aktuelnoj vlasti u Srbiji, je najpre preuzela kablovske operatere na severu Kosova, da bi se poslednjih meseci proširila i na Sirinćku Župu, delove Kosovskog Pomoravlja.

MTS. d.o.o je registrovana kao ćerka firma Telekoma Srbije na Kosovu. Ova kompanija je nastala kao rezultat potpisivanja Birselskog sporazuma o telekomunikacijama iz 2015. godine. Njome rukovodi kontroverzni biznismen Zoran Milojević Zelja.

NAJNOVIJE

Više